HomeSanski Most

Godinu dana mandata

Sanski rukometaši u novu sezonu sa podmlađenim sastavom

Povodom godinu dana mandata na funkciji načelnika općine, dr. Mustafa Avdagić održao je danas pres konferenciju na kojoj su sumirani rezultati rada općinske administracije u proteklom periodu.

Skupa s načelnikom općine ovoj konferenciji su prisustvovali i načelnici svih općinskih službi. Istaknuto je kako je u proteklih godinu dana realizirano niz značajnih aktivnosti, te da je izvršna vlast djelovala u uskoj koordinaciji s općinskim vijećem i odlukama koje je donosio ovaj zakonodavni organ.

Načelnik Avdagić je rekao kako se u oblasti izgradnje infrastrukture trenutno realizira nekoliko veoma značajnih projekata, pomenuvši početak rekonstrukcije gradskog mosta u Sanskom Mostu, početak izgradnje novih sadržaja na lokalitetu banje Ilidže, izgradnju distributivnog vodovodnog sistema za selo Lukavice, tribina na gradskom stadionu a uskoro će uslijediti i rekonstrukcija lokalnog puta za selo Vrše.

On je dodao kako je lokalna administracija pokrenula izradu šest prostorno planskih dokumenata koji imaju za cilj urbanističko uređenje općine i stavljanje nelegalne gradnje u zakonske okvire. Govoreći o budžetskom poslovanju, načelnik Avdagić je istakao kako je izostala finansijska pomoć s viših razina vlasti, ali da se i pored toga budžet općine puni dinamikom koja je zabilježena i protekle godine te da se time može biti zadovoljno ukoliko se ima u obzir teško ekonomsko stanje u cijeloj zemlji te budžetsko poslovanje u nekim drugim općinama.

On je dodao kako su u njegovom mandatu ostvarene velike uštede u svim segmentima rada i poslovanja lokalne administracije te provedena politika maksimalne racionalizacije svih materijalnih troškova. Načelnik Avdagić je istakao kako će u narednom periodu općinska administracija raditi na stvaranju što povoljnijih uslova za strana ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta. Pomoćnik načelnika za privredu, Mevlida Deumić, naglasila je kako je općina Sanski Most među četiri općine u BiH, skupa s Prijedorom, Ljubuškim i Banja Lukom, koje će uskoro dobiti međunarodni certifikat o povoljnom okruženju za poslovna ulaganja što bi se u budućnosti trebalo odraziti na intenzivniji ekonomski razvitak….