instant fap
NaslovnicaSanski Most

Godinu dana mandata

Godinu dana mandata

Povodom godinu dana mandata na funkciji načelnika općine, dr. Mustafa Avdagić održao je danas pres konferenciju na kojoj su sumirani rezultati rada općinske administracije u proteklom periodu.

Skupa s načelnikom općine ovoj konferenciji su prisustvovali i načelnici svih općinskih službi. Istaknuto je kako je u proteklih godinu dana realizirano niz značajnih aktivnosti, te da je izvršna vlast djelovala u uskoj koordinaciji s općinskim vijećem i odlukama koje je donosio ovaj zakonodavni organ.

Načelnik Avdagić je rekao kako se u oblasti izgradnje infrastrukture trenutno realizira nekoliko veoma značajnih projekata, pomenuvši početak rekonstrukcije gradskog mosta u Sanskom Mostu, početak izgradnje novih sadržaja na lokalitetu banje Ilidže, izgradnju distributivnog vodovodnog sistema za selo Lukavice, tribina na gradskom stadionu a uskoro će uslijediti i rekonstrukcija lokalnog puta za selo Vrše.

On je dodao kako je lokalna administracija pokrenula izradu šest prostorno planskih dokumenata koji imaju za cilj urbanističko uređenje općine i stavljanje nelegalne gradnje u zakonske okvire. Govoreći o budžetskom poslovanju, načelnik Avdagić je istakao kako je izostala finansijska pomoć s viših razina vlasti, ali da se i pored toga budžet općine puni dinamikom koja je zabilježena i protekle godine te da se time može biti zadovoljno ukoliko se ima u obzir teško ekonomsko stanje u cijeloj zemlji te budžetsko poslovanje u nekim drugim općinama.

On je dodao kako su u njegovom mandatu ostvarene velike uštede u svim segmentima rada i poslovanja lokalne administracije te provedena politika maksimalne racionalizacije svih materijalnih troškova. Načelnik Avdagić je istakao kako će u narednom periodu općinska administracija raditi na stvaranju što povoljnijih uslova za strana ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta. Pomoćnik načelnika za privredu, Mevlida Deumić, naglasila je kako je općina Sanski Most među četiri općine u BiH, skupa s Prijedorom, Ljubuškim i Banja Lukom, koje će uskoro dobiti međunarodni certifikat o povoljnom okruženju za poslovna ulaganja što bi se u budućnosti trebalo odraziti na intenzivniji ekonomski razvitak….