instant fap
NaslovnicaTech & Gadgets

Google Maps će pomagati korisnicima da izbjegavaju gužve tokom praznične kupovine

Google Maps će pomagati korisnicima da izbjegavaju gužve tokom praznične kupovine

Kompanija Google često dodaje nove mogućnosti svoje aplikacije Google Maps, a jedna će biti posebno korisna tokom sezone praznika.

Riječ je o funkciji pod nazivom Area Busyness, koja nudi informacije o tome kolika je gužva u određenim naseljima, a ne baš na specifičnim destinacijama, dok tab Directory daje više informacija o prodavnicama i sadržajima na određenim lokacijama poput trgovačkih centara i aerodroma. Google Maps također širi svoju funkciju praćenja preuzimanja namirnica kako bi se pokrilo više prodavnica u SAD-u te pokušava učiniti svoje recenzije restorana detaljnijim.

Area Busyness je proširenje informacija koje Google Maps već nudi o gužvama u javnom prijevozu i popularnosti određenih prodavnica i lokacija tokom sedmice. Sada, umjesto da nudi samo detalje o specifičnim mjestima, Google Maps će moći dati informacije o generalnoj popularnosti naselja. Google se nada da će ova funkcija omogućiti korisnicima da izbjegnu gužve ili da ih pronađu ukoliko su raspoloženi za veselu atmosferu. Funkcija Area Busyness će biti dostupna širom svijeta na uređajima s Androidom i iOS-om u vrijeme praznika.

Directory tab će biti dostupan za sve aerodrome, trgovačke centre i stanice prijevoza širom svijeta gdje Google ima dostupne podatke. Aplikacija će moći pružiti detaljne informacije poput radnog vremena o ocjena korisnika. Tab Directory će također biti dostupna globalno za iOS i Android.

Recenzije restorana na Google Mapsu će biti detaljnije te će s eprikazivati dodatne informacije o cijenama. Pojednostavljen je i proces dodavanja informacija o objektima.

Google Maps širi funckiju preuzimanja namirnica, koja omogućava korisnicima da prate status narudžbe i potom podijele s prodavnicom kada očekuju da će stići i preuzeti narudžbu bez da moraju napustiti aplikaciju. Funkcija je prvobitno uvedena ranije ove godine, a od tada se proširila na više od 2.000 prodavnica širom 30 američkih država.

KOMENTARI