instant fap
NaslovnicaVijesti

Google Maps odsad pokazuje brzinu kojom se vozite

Google Maps odsad pokazuje brzinu kojom se vozite

Kompanija Google je tiho uvela mjerač brzine u svoju aplikaciju Google Maps te svojim korisnicima omogućila da prate brzinu kojom se voze u realnom vremenu.Opcija praćenja brzine vožnje u realnom vremenu se može uključiti i isključiti u meniju Navigation Settings u sekciji Setting, a kada je uključena, brzina kretanja s eprikazuje u donjem lijevom uglu aplikacije tokom putovanja.

Ova opcija je samo jedna u nizu onih koje su stigle na Google Maps nakon što su se prvobitno pojavile na aplikaciji Waze koju je Google kupio 2013. godine. Pokazivače ogranjičenja brzine smo i ranije viđali na aplikacijama, kao i mogućnost dojave o incidentima koja omogućava obavještavanje ostalih vozača o saobraćajnim nesrećama, policijskim punktovima, radarima i slično. Google Maps je usvojio i mogućnost prilagođavanja ikonice navigacije.

Nova opcija je omogućena u Argentini, Australiji, Belgiji, Brazilu, Kanadi, Češkoj Republici, Finskoj, Njemačkoj, Indiji, Holandiji, Poljskoj, Portugalu, Švedskoj, Tajvanu, Velikoj Britaniji i SAD-u.

KOMENTARI