instant fap
Naslovnicainmedia danas

Gradi se kuća nane Fatime

Gradi se kuća nane Fatime

Jučer su i zvanično otpočeli radovi na kući porodice Halkić iz Kamengrada. Podsjećamo da je krajem prošle godine materijal za ovu kuću osiguralo Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Vlade F BiH uz lobističko posredovanje tadašnjeg zastupnika Asima Kambera.

Predsjednik MZ D. Kamengrad Rajif Karajković se u ime građevinskog odbora zahvalio svima onima koji su dali doprinos za izgradnju ove kuće. Karajković je na prvom mjestu istakao Vladu F BiH koja je osigurala građevinski materijal.

„Zahvalnost svakako dugujemo Asimu Kamberu koji je i danas ovdje, te načelniku naše općine Farisu Hasanbegoviću. Posebno se zahvaljujemo i vlasniku firme „Lager“ Miljenku Bašiću koji je uplatio značajnu donaciju od 3.000 KM. Zahvaljujemo se i svima drugima koji su na bilo koji način učestvovali u podršci nani Fatimi. I na kraju posebnu zahvalnost dugujemo našim Sanjanima koji su i u ovoj kao i u svim drugim akcijama pokazali svoju solidarnost sa onima koji trebaju našu pomoć“, istakao je Karajković.

Predsjednica OO SDA Sanski Most Zinajda Hadžić je nani Fatimi predala donaciju koju su skupili članovi ove stranke. Hadžićka je u izjavi za lokalne medije naglasila kako su: „Članovi i funkcioneri SDA od samog početka bili uz porodicu Halkić, a tako će ostati i do samog useljenja u novoizgrađenu kuću. Osim finansijske pomoći naši će se mladi aktivisti uključiti i u građevinske radove. Naredne predbajramske dane ćemo iskoristiti da obiđemo i druge naše sugrađane kojima je potrebna pomoć“, poručila je Hadžićka.

Akcija prikupljanja pomoći za izgradnju ove kuće se nastavlja, a svi oni koji žele pomoći svoje uplate mogu izvršiti na dole navedeni račun u Sparkasse banci.

Unaprijed se zahvaljujemo našim sugrađanima.

KOMENTARI