instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

GRUPA RETRO OBJAVILA PRVI AUTORSKI ALBUM POD NAZIVOM “DRAMA”

GRUPA RETRO OBJAVILA PRVI AUTORSKI ALBUM POD NAZIVOM “DRAMA”

Dugo najavljivani prvi autorski album grupe Retro napokon je ugledao svjetlo dana u saradnji sa Hayat Production, a objavljen je i spot za naslovnu pjesmu ‘Drama’ koji je snimljen u saradnji sa plesnim klubom “Virus” te “iDO Event” u Bihaću.

Na albumu se nalazi 8 pjesama od kojih su neke ranije objavljene, neke su snimljene u novom aranžmanu, a neke su potpuno nove.

Grupa Retro svoj autorski rad njeguje od samog početka, a pjesmom “Zašto kriješ lice” koju su snimili u hodu dok se grupa tek formirala započeli su svoj autorski put koji ih je doveo i do prvog autorskog albuma odnosno pjesme “Drama” koja je kao posljednje snimljena u studiju završila kao naslovna pjesma albuma.

Pjesme su prilično raznovrsne što dečki iz benda smatraju kao prednost, a s obzirom da svaka pjesma ima nešto svoje potpuno drugačije ipak se osjeti da svira isti bend što je jako bitno jer se izbjegla monotonija i svako novo slušanje albuma je zanimljivo.

Sve pjesme su snimljene u studiju “Amadeus” te prostorijama udruženja “ArtLab” u Bihaću sa producentom Nemdžadom Alićem, autori muzike i teksta su Armin Alagić, Amir Mahmutović, Dženan Rakić i Admir Čavkić, a aranžmane su radili članovi grupe Retro (Alen Ćatić, Nermin Dedić, Damir Mušanović, Haris Pozderac, Armin Alagić, Muhamed Murić i Dženan Rakić). Back vokale su pjevale Emina Keskinović i Aldina Beširević.

Grupa Retro do sada ima objavljenih i 5 video spotova na kojima su radili Aid Bešić, Alen Ćatić, Džemal Ćatić, Adnan Seferović, Ervin Duratović te Alen Fukelj, a pored njih za koreografije, statiranje i atmosferu u spotovima pobrinuo se iDO Event, plesni klub Virus, ER Production te djevojke Jasmina, Zerina, Sara, Imelda, Nerma, Lea, Ivona i Sara.

Cover za album i CD odradio je Dinko Abdić, a izradila Štamparija Sarajevo.

Album je dostupan na svim streaming servisima i službenim stranicama grupe Retro i Hayat Production-a, te na linku:

U nastavku pogledajte spot za naslovnu pjesmu albuma “Drama”:

KOMENTARI