instant fap
NaslovnicaSport

Hadžić: Ostale su samo formalnosti, igraću za BiH!

Hadžić: Ostale su samo formalnosti, igraću za BiH!

Defanzivac autrijske ekipe Rieda Anel Hadžić po svemu sudeći mogao bi postati novi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Fudbaler Rieda odavno se nalazi na radaru selektora Bosne i Hercegovine Safeta Sušića, ali zbog problema sa dobijanjem sportskog državljanstva Bosne i Hercegovine do sada se nije mogao naći na spisku Zmajeva.

Ipak, kako je Hadžić potvrdio u razgovoru za SportSport.ba, za dobivanje sportskog državljanstva je još potrebno da se obave neke formalnosti, pa je moguće da ovaj igrač dobije poziv već za utakmicu sa Walesom u avgustu.
“Ja sam nedavno već razgovarao sa selektorom Safetom Sušićem. Da je papirologija bila riješena prije majskih utakmica već bih tada bio pozvan”, kaže Hadžić u razgovoru za SportSport.ba.
“Međutim, nije tako jednostavno ovdje kod mene u Riedu dobiti sve te papire. Ipak, ja sam se odlučio igrati za BiH i to je uvijek bio i ostao moj san. Želim igrati za svoju domovinu i sada čekam samo neke formalnosti oko vraćanja austrijskog pasoša i uzimanja bosanskog!”, kaže Hadžić.
Hadžić je polivalentan igrač, koji u ekipi može igrati na nekoliko pozicija, a kaže da se najbolje snalazi na mjestu defanzivnog veznog.
“Mislim da mi najbolje leži uloga defenzivnog veznog. Tu se najbolje snalazim, mada mogu jednako kvalitetno igrati i na stoperu”.
Postoji velika vjerovatnoća da Hadžić ovog ljeta napusti Ried, ali o transferu, kaže, još je rano govoriti.
“O transferu ne mogu puno da pričam zato što se svi pregovori vode u tajnosti i tako mora da ostane. Mogu reći samo da sam u veoma ozbiljnim kontaktima sa tri kluba”, dodao je Hadžić na kraju razgovora.