instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

“Haj'mo dati krv” u Sanskom Mostu

“Haj'mo dati krv” u Sanskom Mostu

Na Odjelu transfuziologije sanske Opće bolnice danas je organizovana još jedna uspješna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Naime, Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport (AKOS), organizovala je humanitarnu akciju dobrovoljnog darivaja krvi pod nazivom “Haj’mo dati krv”.

Pomenuta akcija je sprovedena u saradnji sa općinskom organizacijom sanskog Crvenog križa, a pored Sanskog Mosta, ova humanitarna akcija realizuje se u još šest gradova , među kojima su: Sarajevo, Živinice, Bihać, Zenica, Mostar i Goražde. Partneri projekta su: Svitanje, Steleks, Izvor selsebil, Vatan, Put znanja i AKOS Most, a projekat je podržan i od strane Federalnog ministarstva zdravstva i Ministarstva finansija Kantona Sarajevo.

Organizator akcije u Sanskom Mostu je udruženje „Akos –Most“, a predsjednik ovog udružanja Mirsad Spahić, naveo je da se ovakvim činom nastoji promovisati i propagirati humanost u društvu. Darivanje krvi je jedan od najhumanijih gestova koje čovjek može načiniti. Krv mogu dati zdrave osobe od 18 do 65 godina starosti. Muškarci mogu dati krv svaka tri mjeseca, a žene svaka četiri mjeseca.

Ovom prilikom upućen je poziv zdravim osobama, a posebno omladini da se ubuduće u što većem broju odazivaju na ovakve i slične humane akcije jer u hitnim slučajevima život ovisi od dobrovoljnih darivalaca.

KOMENTARI