instant fap
NaslovnicaMagazin

Hakeri prijete da će objaviti finalnu epizodu “Game of Thrones”

Hakeri prijete da će objaviti finalnu epizodu “Game of Thrones”

Hakeri koji su u julu izveli uspješne cyber napade na sisteme američke televizije HBO zaprijetili su da će objaviti finalnu epizodu aktuelne sedme sezone popularne serije “Game of Thrones”.

Hakeri iz “Mister Smith grupe” rekli su za tehnološki site Mashable da imaju pristup “mnogim HBO platformama” i da ta televizija treba “da se pripremi” za curenje šeste epizode koja je premijerno emitovana sinoć, i posljednje sedme epizode koja je na programu u nedelju, 27. augusta, prenosi britanski Guardian.

Oni su stranici dali korisnička imena i šifre za pristup brojnim nalozima televizije HBO na društvenim mrežama, među kojima je i njen osnovni nalog na Twitteru.

HBO je odbila da plati otkup od više miliona dolara koliko su tražili hakeri iz “Mister Smith grupe”, koji su od jula objavili niz kompromitujućih dokumenata, mailova i neprikazanih epizoda serija, među kojima je i Igra prijestolja.

Prošle sedmice je grupa hakera “OurMine” preuzela kontrolu nad HBO nalozima na društvenim mrežama, uključujući i Twitter nalog serije Igra prijestola.

Igra prijestola je među najviše piratizovanim serijama svih vremena, a analitičari se slažu da televiziji HBO ide u prilog to što su hakeri objavili svega nekoliko epizoda a ne cijelu sezonu odjednom.

HBO je proteklih sedmica bio žrtva hakerskih napada u SAD-u. U Indiji je četvrta epizoda Igre prijestola procurila prije emitovanja, zbog čega su privedene četiri osobe.

Serija “Igra prijestola” dobila je brojne nagrade, a zasnovana je na romanima Georga R. R. Martina iz serijala “Pjesma leda i vatre”.

https://www.youtube.com/watch?v=j81t7NBlv4o

KOMENTARI