instant fap

Halilhodžić: Nismo mogli zadržati Ronaldinha, imao je bizaran ugovor

Halilhodžić: Nismo mogli zadržati Ronaldinha, imao je bizaran ugovor

Halilhodžić, igračka legenda Nantesa, je na klupu ove ekipe stigao u oktobru, a danas će odmjeriti snage sa moćnim PSG-om, ekipom za koju je nakon Nantesa igrao, ali i koju je trenirao od 2003. do 2005. godine.

Bh. stručnjak je kao trener PSG-a u sezoni 2003/2004 došao do drugog mjesta u Ligue 1 i osvojio Kup Francuske, a pred današnji meč na Parku prinčeva se prisjetio svojih dana u PSG-u.

“Park prinčeva je mitski stadion. Tamo morate biti jaki i kada ste trener i kada ste igrača, da biste izdržali pritisak koji je ogroman. Ali to je i prekrasan stadion… Moja prva godina na klupi PSG-a je bila izvrsna. Drugu su malo pokvarila dvojica ili trojica u svlačionici. Mediji su počeli voditi kampanju za destabilizaciju kluba”, istakao je Halilhodžić, pa nastavio:

“Bilo je poteškoća i po samom dolasku. Kada sam stigao, čelnici kluba su mi rekli da ne možemo zadržati Ronaldinha zbog njegovog bizarnog ugovora. Naime, on nije bio igrač PSG, nego jedne kompanije koja ga je plaćala… Prihvatio sam posao obnove kluba koji je tada bio u velikim problemima, ali imam i lijepe uspomene iz Pariza. Prve godine smo skoro bili prvaci, ali bilo je i teško.”

Jean-Paul Belmondo i Nicolas Sarkozy

Život u Pariz je nešto poseno. Nalazite se u najljepšem gradu na svijetu i svi iz šoubiznisa vas žele upoznati. Jednom mi je glumac Jean-Paul Belmondo rekao da želi ručati sa mnom. Bio sam sretan jer sam ga obožavao. Ali ako počnete odlaziti na koncerte, u pozorište, na modne revije – zapostavit ćete treninge… Pariz nije Nantes, nije ni Lille. Stalno morate razmišljati o komunikaciji, morate uvijek biti nasmijani… Svako jutro me zvao Nicolas Sarkozy (tada francuski ministar unutrašnjih poslova), on je lud sa fudbalom i PSG-om. Gotovo da je htio sastavljati ekipu, ali ga ipak nisam puno slušao”, prisjetio se Halilhodžić svojih dana u PSG-u.

KOMENTARI