instant fap
NaslovnicaMagazin

Hana Hadžiavdagić o trostrukom ubistvu: Naslađujemo se i hranimo zlom. Kako zaštititi našu djecu?

Hana Hadžiavdagić o trostrukom ubistvu: Naslađujemo se i hranimo zlom. Kako zaštititi našu djecu?

Novi slučaj femicida zabilježen je u Bosni i Hercegovini, u nedjelju 19. maja u Tuzli, gdje je muškarac ubio ženu i dvoje djece pa potom počinio samoubistvo.

Tijela majke i njene djece pronađena su ponedjeljak, 20. maja, u stanu Mujage Čičkušića, koji je noć prije, skokom sa zgrade, počinio samoubistvo u naselju Stupine.

“Još jedno monstruozno ubistvo i porodično nasilje! Monstrumi žive svuda oko nas. Niti jedna poruke mržnje na društvenim mrežama nije bezazlena jer samo poremećene osobe mogu napisati gadosti upućene meni koje sam bezbroj puta podijelila javno. Uzori društva su prostitutke iz rijalitija i samoprozvani kriminalci s TikToka… Da sve to itekako ima veze sa svime što se dešava jer smo se pogubili u nakaradnom društvu. Sve nam je simpatično i smiješno. Smiješno nam je kada neko nekoga izvrijeđa i to javno podijeli, a mi dijelimo dalje umjesto da zaustavimo nasilje. Naslađujemo se i hranimo zlom. Ovo je rezultat! Nažalost toga je sve više? Kako se zaštititi, kako zaštititi našu djecu i buduće naraštaje? U kakvom to svijetu živimo?”, zapitala se Hana i nastavila:

“Svi kao kolektiv smo krivi za svo zlo koje se oko nas i u svijetu dešava, a bit će samo gore jer bolje nismo zaslužili! Krenite od sebe i zla koje sijete iz vaših srca pa sudite drugima”, napisala je Hana.

Podsjetimo, u proteklih devet mjeseci na ovom području brutalno je likvidirano dvoje djece i sedam žena. Žrtve femicida su, imenom i prezimenom:

  • Nizama Hećimović (Gradačac)
  • Tahira Čamdžić (Živinice)
  • Aida Dendić (Zavidovići),
  • Amra Kahrimanović (Tuzla)
  • Selma Baluković (Lipnica),
  • Halida Smajić (Gradačac) i
  • Amela Čičkušić (Tuzla).

KOMENTARI