instant fap
NaslovnicaSport

Haris Duljević: Selektor Prosinečki je podržao moju odluku da ostanem u Dresdenu

Haris Duljević: Selektor Prosinečki je podržao moju odluku da ostanem u Dresdenu

Bh. reprezentativac, Haris Duljević (25), prošlog vikenda protiv Kolna konačno je pogodio za Dynamo Dresden u 2. Bundesligi i to poslije 378 dana.

Duljević je u razgovoru za “Bild” istakao kako je zadovoljan, ali i da taj nivo mora držati svake sedmice.

“Naravno da sam sretan i zadovoljan, ali ovo je nivo koji moram držati svake sedmice. Ovo trenutno nije moj maksimum, ja mogu mnogo bolje. Nedostatak utakmica je bio veliki problem za mene, a pogotovo ako ne postignem gol na nekoliko susreta, samopouzdanje mi padne. To je nešto sa čim se moram nositi. Tako da je veoma važno da zadržim ovaj ritam igre, rekao je Duljević i dodao:

“Najteži period moje karijere je bio kada me kritikovao Maik Walpurgis, to je bilo brutalno. Pokušao sam da ostanem miran, da se ne izražavam negativno, ali sve se hvala Bogu završilo, moramo ići dalje. Nadam se da se to više neće dešavati”.

Duljević je zbog svega razmišljao da napusti klub, ali je nakon razgovora sa sportskim direktorom Ralfom Mingeom odlučio ostati. Njegovu odluku podržao je i selektor našeg državnog tima Robert Prosinečki.

“Prethodne zime mi je prolazilo kroz glavu da napustim klub. Tokom tog vremena razgovarao sam sa Ralfom Mingeom, te sam osjetio da on ne želi da odem i da imam podršku rukovodstva kluba. Zbog toga sam ostao, dodao je Duljević i nastavio:

“Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki mi je dao podršku i upute šta da radim. Pokazao je razumijevanje što je bila najvažnija podrška”.

KOMENTARI