instant fap
NaslovnicaSport

Haris Ibrahimović, bh. talent igra u Finskoj: Daje golove i čeka poziv da igra za BiH

Haris Ibrahimović, bh. talent igra u Finskoj: Daje golove i čeka poziv da igra za BiH

Izgleda da zaista nije slučajna činjenica da i on nosi u fudbalu slavno prezime – Ibrahimović. Harisu Ibrahimoviću tek je devetnaest, a njegov neosporni talenat dolazi sve više do izražaja.

Igra u Finskoj, što je možda činjenica jezikom kladionica zvana hendikep, ali ipak: u 23 utakmice koje je odigrao za svoj FC Ilves Haris je postigao 27 golova i imao 17 asistencija.

Naravno, kako je blizu očiju tamošnjih stručnjaka, uslijedio je poziv finske fudbalske reprezentacije. Haris ga je glatko i tendenciozno odbio. Jer, upravo ovog ljeta sa ocem Senadom, inače rođenim Bratunčaninom, bio je u svojoj BiH i izvadio bosanski pasoš. Sa nadom i željom da zaigra u bosanskoj reprezentaciji.

A ako već nije na očima skauta koji rade za bosanskohercegovačku reprezentaciju, jeste pod patronatom managera švajcarske agencije Sportfront, koja je lansirala desetine fudbalskih zvijezda u najjačim evropskim ligama. I kako stvari stoje, u zimskom prelaznom roku Haris Ibrahimović prelazi u neki od brojnih slavnih evropskih klubova koji su izrazili interes da ga dovedu u svoje redove.

Svakako da je sretna okolnost da je Harisov otac vatreni navijač BiH i da sanja da njegov sin zaigra za zmajeve te stoga i insistira da sin sačeka poziv iz njemu najdraže reprezentacije.

– Šta ja kao otac mogu reći o svom sinu? Sve najbolje, kao i svaki otac. Ja znam da, samo da mu Bog da zdravlje, Haris ima sigurnu karijeru i to pitanje za mene je riješeno. Ali, kad je u pitanju reprezentacija, ja sam mu rekao, a on se složio, čekaćemo poziv iz BiH. Finska nije na očima, ali jesu neke druge evropske zemlje. Pa kad moj Haris zaigra tamo, valjda će ga onda primijetiti. A vremena za to još uvijek ima dovoljno, kaže Senad Ibrahimović.

Od Harisa Ibrahimovića malo je toga ovisno. Zapravo, on pokazuje ono što umije zabijajući golove. Na potezu su stratezi iz bh. fudbala.

KOMENTARI