instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Haris Kvrgić i Edvin Sinanović osvojili nagradu za najbolji biznis plan

Haris Kvrgić i Edvin Sinanović osvojili nagradu za najbolji biznis plan

Edvin Sinanović (21) iz Zavidovića i Haris Kvrgić (19) iz Sanskog Mosta, studenti o Fakulteta prirodnih i tehničkih nauka Internacionalnog univerzitetu Sarajevu (IUS) dobitnici su prve nagrade IUS LEC Business plan takmičenja održanog u srijedu, 22. aprila 2015.godine.

Takmičenje je organizirao Centar za poduzetništvo i upravljanje Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (LEC) IUS-a u kordinaciji sa BBI bankom, a za najbolji biznis plan takmičili su se studenti IUS-a.

Pobjednički dvojac će, također, osim novčane nagrade u iznosu od 300 eura svoj biznis plan prezentirati 13. i 14. maja na Sarajevo Busines Forumu, međunarodnoj investicijskoj konferenciji koju već šesti put u glavnom gradu BiH organizira BBI banka.

Sinanović i Kvrgić došli su na ideju da razrade plan za proizvodnju štapića za uši nakon što su u supermarketima primjetili da nema domaćeg proizvođača ovog artikla.

“Sretni smo zbog osvojenog priznanja, a naročito jer ćemo imati priliku predstaviti se poslovnim ljudima iz regiona i svijeta. Na ovaj način željeli smo da promoviramo domaće proizvođače. Kada smo razmišljali šta proizvoditi shvatili smo da ne bi trebalo biti teško napraviti nešto tako jednostavno – štapić i malo vate, a nemamo domaćeg proizvođača“, kaže Edvin, dodajući da nema tremu što će nastupiti pred tako značajnim skupom.

Drugo mjesto i nagrada od 200 eura pripalo je Ivanu Šafradinu i Alenu Mahmutoviću koji su pripremili biznis plan za plantažu malina, dok su trećeplasirane Emma Knezović i Selma Hrnjić, koje su ponudile biznis plan za pokretanje fabrike za recikliranje otpada dobile nagradu od 100 eura.

U žiriju koji je birao najbolje radove osim profesora sa IUS-a bili su i dekan i rektor ovog univerziteta, te predstavnici BBI banke. Svi prijavljeni radovi koji su tretirali i od ranije poznate biznise sadržavali su u sebi orginalne ideje i inovativan pristup poduzetništvu.

KOMENTARI