Haris Seferović za hrabrog Hajru Mušića

HomeUncategorized

Haris Seferović za hrabrog Hajru Mušića

Potrebna operacija: Pomozimo hrabrom Hajri da prohoda

Nedavno smo objavili priču o Hajri, dječaku koji je nepokretan i teško bolestan. Njegova majka Zlatija ga nikad nije povela u šetnju jer Hajro nije prohodao. Otac Meksudin ga godinama vodi na terapije. Hajro ima zdravu mlađu sestru i starijeg brata.

Naša humana misija u kojoj pomažemo liječenje i život našem šestogodišnjem sugrađaninu, odlično je krenula. Po ko zna koji put ruku podrške svojim sugrađanima pružio je fudbaler Haris Seferović i njegova porodica.

Emina Šekić-Musić se javila iz Sjedinjenih Američkih Država, te obradovala porodicu Mušić iz Modre, općina Sanski Most. Familija Musić je izdvojila 150 dolara, kao i Almir i Elvedina Bajgorić, tako da je Meksudin danas podigao novac. Hajro Mušić vas je rasplakao, jer u punom smislu te riječi suosjećate sa našim plavookim ljepotanom.

Koristimo priliku da se zahvalimo i ljudima  iz Vrhpolja i Hrustova. Rifet Kukavica (RILE) i njegov sin Jasko su izdvojili 100 eura. Upravo sam razgovarao sa Safetom Letić Heljezović, tako da će i njena porodica pomoći. Ona se pored novčane pomoći raspitivala i za neke druge oblike podrške. Javila se i Mirsada Kukavica iz Švicarske koja se angažovala na podršci i animiranju prijatelja i poznanika. Iz Švedske su  se javili Alen-Jasmina Džafić Hasanbegović koji će također pokazati humanost.

To je samo dio najavljene i realizovane pomoći. Porodica Mušić i mali Hajro vam se zahvaljuju i ističu da je bilo i naših sugrađana koji su s ciljem pomoći zakucali na njihova vrata. Dakle, odlično smo počeli. Puno vam hvala i idemo dalje.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0