instant fap
NaslovnicaVijestiRegion

Helena, riđokosa ljepotica koja je ujedinila region, pobijedila tešku bolest

Helena, riđokosa ljepotica koja je ujedinila region, pobijedila tešku bolest

Mala Helena Gavran čija je bolest digla cijelu Srbiju i region na noge, ozdravila je. Kako kaže djevojčicina tetka Jelena Isakov, završen je kontrolni pregled i doktorica je s roditeljima podijelila najljepše moguće vijesti.

“Helena je ozdravila. Maloprije je imala posljednji, kontrolni pregled kod doktorice i ona je potvrdila da su rezultati dobri. Rekla je roditeljima:”Vaša Helena je zdrava djevojčica i tako je od sada tretirajte”, kaže za Jelena Isakov za “Blic“.

Helena će imati redovne kontrole i prema riječima doktorice koja je vodila njen slučaj, najvjerovatnije će moći da ih obavlja u Srbiji.

Helenina tetka kaže da će čim malo ojača i stane na noge Helena sa roditeljima krenuti iz Pariza u Beograd.

Mala Helena bila je vesela i zdrava riđokosa djevojčica, sve dok nije počela da povraća, biva pospana, razdražljiva i ljuta. Mislilo se da je samo ljubomorna jer je na svijet došla njena najmlađa sestra, treća kćerkica u porodici.

Međutim, u avgustu prošle godine, kada je imala četiri godine, dijagnostifikovan joj je hidrocefalus, a onda i tumor na malom mozgu. Hitno je operisana, tumor je odstranjen, ali nadu za njen dalji oporavak, budući da je tumor maligni, pružilo je liječenje u inostranstvu, za šta je cijela Srbija, ali i dobri ljudi iz regiona, skupljali novac.

Tako malena, ona je u bolnici u Parizu vodila svoju najveću bitku i – pobijedila, na radost svih.

KOMENTARI