Hrvati na SP-u zaradili enormno bogatstvo, finale bi im donijelo rekordan iznos

HomeSport

Hrvati na SP-u zaradili enormno bogatstvo, finale bi im donijelo rekordan iznos

Nakon 20 godina: Riješen slučaj ubistva kontroverznog bankara Ibrahima Dedića

Nogometna reprezentacija Hrvatske plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva gdje će u srijedu igrati protiv Argentine, a Vatreni su tim uspjehom dodatno povećali zaradu od učešća na Mundijalu.

Plasman u osminu finala HNS-u je donio zaradu od 12,5 miliona eura, zatim se prolaskom u četvrtfinale ta cifra povećala na sjajnih 16,5 miliona eura, a s obzirom da igra polufinale i da će u najgorem slučaju biti četvrti na svijetu, Hrvati će minimalno inkasirati 24 miliona eura.

Pobjednik Svjetskog prvenstva zaradit će 40 miliona eura, drugoplasiranom će pripasti 30 miliona, dok će trećeplasirana reprezentacija biti nagrađena s 26 miliona eura. Osvajanje četvrtog mjesta na Mundijalu u Kataru FIFA će nagraditi sa 24 miliona eura.

Imajući u vidu da su Hrvati već samim plasmanom na Mundijal inkasirali 8,7 miliona eura, jasno je da su već sada ostvarili astronomsku zaradu, a eventualnim plasmanom u finale mogli bi nadmašiti i zaradu sa SP-a u Rusiji kada su osvajanjem drugog mjesta inkasirali 26 miliona eura.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0