instant fap

Hrvatski Konzum prihodovao 588 milijuna maraka

Prema rang listi Poslovnih novina “100 najvećih u Bosni i Hercegovini tvrtka “Konzum” na čiji bojkot pozivaju hercegovački poljoprivrednici pozicionirana je na visoko šesto mjesto u kategoriji velikih tvrtki po kriteriju ukupnog ostvarenog prihoda.

Riječ je o prihodu od čak 588 milijuna KM u protekloj poslovnoj godini, što je u svijetu izrabljivačkog kapitalizma kakav drma i u BIH, svakako “dodatno priznanje Konzumu za uspješno poslovanje” te potvrda statusa vodećeg trgovačkog lanca u BiH.

“Konzum” se ujedno svrstava i među najveće poslodavce u BiH, kao tvrtka koja zapošljava više od 2.700 zaposlenika čime se u Konzumu vole pohvaliti.

No ono o čem šute jeste činjenica da im većina radnika ima plaće nedostojne čovjeka, te da povećanje dobiti koje Konzum u BIH iz godine u godinu generira, nema za posljedicu i povećanje plaće radnika. Profit dakle uzima samo kapitalist.

Ulaskom Konzuma u BIH, nestalo je mnoštvo malih obrta, dok niskim cijenama otkupa povrća ovaj trgovački lanac praktički uništava i domaću poljoprivredu. Uz to sve BH čovjeka menagment Ivice Todorića plaćama koje ne zadovoljavaju ni afrički standard svode na kmetovski odnos.

Tamo gdje izgleda nije popljačkao uvoznik Lijanović porobit će uvoznik Todorić.

(Poskok. info)

KOMENTARI