instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Humanitarni bazar za pomoć malom Emiru Buzi

Humanitarni bazar za pomoć malom Emiru Buzi

Udruženje “Pomozi.ba” organzira humanitarni bazar “Dobre volje” na kojem se prikupljaju sredstva za malog Emira Buzu u subotu 20. oktobra od 10 do 16 sati.

Ovaj bazar po prvi put radimo na zatvorenoj površini od 500m2, a u pitanju su naše prostorije na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8 (Čengić Vila). Na bazaru možete pronaći razne interesantne stvari za sebe ili vaše najmilije. Pripremili smo za vas posuđe, igračke, odjeću, obuću, bijelu tehniku i razne druge korisne i zanimljive artikle po simboličnim cijenama počevši već od 0,50 KM”, navode iz Pomozi.ba.

Devetogodišnji Emir Buza boluje od rijetkog oblika raka limfnih žlijezda. Bolest se može uspješno izliječiti, ali za liječenje su potrebna velika finansijska sredstva, koje porodica ne može sama osigurati. Dječak se trenutno nalazi na Klinici Acibadem u Turskoj i do sada je primio 11 kemoterapija, a neophodno je da ih primi još 55.

Prvobitni iznos liječenja bio je 168.000 eura, ali zahvaljujući dobrim ljudima, dio sredstava se prikupio u proteklih mjesec dana, te je za nastavak liječenja neophodno osigurati još 90.000 eura.

Pomozi.ba organizacija uključila se u akciju prikupljanja pomoći i pored pomoći na bazaru možete pozvati i jedinstveni humanitarni broj 17007 ili izvršiti donaciju na naš žiro račun sa naznakom svrhe „Za Emira Buzu“.

Pored toga što na bazaru možete kupiti raznih stvari po simboličnim cijenama, također do subote možete donirati sve ono što imate kući, i za šta smatrate da vam je višak, a što bi se moglo izložiti na bazaru i na taj način pomoći ovom dječaku.

KOMENTARI