instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Huso Jašarević: Od kupoprodaje telefona na OLX.ba do pravog biznisa

Huso Jašarević: Od kupoprodaje telefona na OLX.ba do pravog biznisa

Prije osam godina Huso Jašarević doživio je tešku saobraćajnu nesreću koja mu je u potpunosti promijenila život. Nije bio u mogućnosti da radi, a supruga je također bila nezaposlena.

Uz dvoje maloljetne djece, tridesetšestogodišnji Tuzlak morao je smisliti način da osigura pristojan život sebi i svojoj porodici.

Odlučio je kupovati i preprodavati mobilne telefone putem OLX.ba.Polako ga je taj posao doveo do poslovne avanture koju nije mogao ni zamisliti.

“Bavio sam se prodajom telefona od 1998. godine. Otkako sam nastradao nisam mogao raditi, pa sam tražio druge opcije kako bih zaradio. Počeo sam kupovati i preprodavati telefone na tadašnjemPiku. Za njega sam saznao od prijatelja koji su dobro zarađivali, pa sam otvorio profil. Od toga smo živjeli”, kazao je za Radiosarajevo.baHuso Jašarević.

Njegova prva uspješna transakcija, Samsung i9100.

S vremenom je ovaj mali poduhvat prerastao u pravi biznis, te je otvorio i vlastitu radnju, Hustel shop u Tuzli, a ujedno je postao i generalni zastupnik Leagoo telefona i Pisen opreme za Tuzlanski kanton.

“Do sada nisam imao negativnih iskustava. Zahvaljujući ovom poslu imam primanja, pristojno živimo. Samo morate biti pošteni prema kupcima. Jako sam sretan i svakome bih preporučio da se okuša u ovom poslu. Teška su vremena, iskoristite svoje mogućnosti i pokušajte pokrenuti vlastiti biznis iz udobnosti doma”, poručuje hrabri Jašarević.

S.Š, Radiosarajevo

KOMENTARI