instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Hvala svima koji su prepoznali rad Rudara

Hvala svima koji su prepoznali rad Rudara

Nogometaši Rudara iz Kamengrada jučer su dobili još jednu vrijednu donaciju u sportskoj opremi. Bitno je naglasiti da su ovaj put donatori Bosanci i Hercegovci koji žive u Njemačkoj, a nisu Sanjani. 

Nogometni klub Rudar iz Kamengrada imao je fantastičnu sezonu u kojoj je zauzeo  visoko drugo mjesto u Drugoj ligi Federacije BiH Zapad sa čak osvojena 62 boda – bilans 19 pobjeda, 5 neriješenih ishoda i samo 4 poraza. Također, osvojen je i KUP USK za 2022. godinu što je najbolji rezultat od postojanja ovog uzoritog sportskog kolektiva. Odlični i slobodno se mogu nazvati historijski rezultati sanskih zeleno – crnih  nisu ostali neprimijećeni, a dokaz je dobivena vrijedna donacija koju je obezbedio Supermarket „Huski“ iz njemačkog grada  Oberhausena. Radi se o 25 kompleta sportske opreme poznatog brenda Zeus, a sastoiji se od trenerki, dresova i šorceva za sve igrače prvog tima i članove uprave  kluba.

Predsjednik Rudara, Raif Karajković, se zahvalio svima koji su pratili  i podržavali klub u protekoj sezoni,  prije svega Općini Sanski Most, te privrednim subjektima i svim članovima kluba . On se  nada se da će podrška  biti veća i bolja u narednoj sezoni u kojoj su ambicije osvajanje prvog mjesta i prelazak u Prvu ligu Federacije BiH.

 Koliko se voli NK Rudar dokaz je i djelo Reufa Karajkovića koji je u Bihać na finalnu utakmicu KUP-a USK došao iz Njemačke i igračima uručio premije za osvajanje pobjedničkog pehara. On posebno naglašava da sponzori nisu Sanjani već Bosanci i Hercegovci koji borave u Njemačkoj, a klub će pomagati i u narednom periodu samo ako Uprava bude kao i do sada radila transparentno. 

 Na kraju treba istaći da nogometaši Rudara nemaju puno vremena za zasluženi odmor jer pripreme za novu sezonu počinju već 1. jula, a start drugoligaškog prvenstva je 13. augusta. Na kraju sanskim zeleno – crnim  samo možemo  poželjeti puno sportske sreće u predstojećim prvenstvenim okršajima.

KOMENTARI