instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

I ova djeca i mi želimo vam reći – HVALA

I ova djeca i mi želimo vam reći – HVALA

Tradicionalni novogodišnji humanitarni koncert pod nazivom „Ko nekad u osam“, koji je sinoć održan hotelu Asi, u potpunosti je opravdao očekivanja. Ovaj humanitarno – zabavni događaj prije devet godina su pokrenuli sanski muzičari pod sloganom „Raja za raju“ za podršku projektu djeci sa posebnim potrebama „Nada“.

Dobra posjeta, atmosfera, zabava i svirka obilježili su još jedan novogodišnji humanitarni koncert pod nazivom „Ko nekad u 8“. Koncert je u potpunosti opravdao očekivanja jer velika sala hotela Asi je bila premala da primi sve one koji su željelji prisustvovati ovom humaniratno zabavnom događaju.

Sav prihod koji je ostvaren od prodaje ulaznica ili kroz razne vidove sponzorstva namjenjen je pomoći i finansiranju projekta „Nada“ , koji se realizira već petnaest godina u sklopu nevladine organizacije Fondacija „AWO Domovinska bašta“.

Također, koncert je poslužio i da javnost bude upoznata sa pomenutim projektom koji je posvećen djeci s posebnim potrebama. Gerneralni pokrovitelj koncerta bila je Općina Sanski Most, a kroz razne vidove ovaj događaj je pomoglo nekoliko preduzeća, udruženja i organizacija, kao i sanski privrednici. Direktorica Fondacije „AWO Domovinska bašta“, Amela Omić, se zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli održavanje već tradicionalnog koncerta.

Jedan od idejnih tvoraca koncerta „Ko nekad u 8“ je novinar RTV Sana Edin Aganović koji je već davne 2011. godine sa rock grupom Dihtunzi pokrenuo ovaj humaniratno – zabavni događaj.

Tu ideju su podržali i u djelo sproveli skoro svi sanski muzičari i bendovi, a sviralo se pod sloganom „Raja za raju“. Pjevač grupe Dihtunzi Elvir Duda Alibašić je istakao da je i ovogodišnji koncert potpunosti opravdao očekivanja. U ime roditelja djece koja su uključena u projekat „Nada“ svima onima koji su na bilo koji način pomogli održavanje koncerta se zahvalila Edina Kadić.

Za dobru zabavu i ovaj put bio je zadužen bend No Limit Now sa prijateljima, koji su ujedno i jedni od organitaora kocnerta. Pjevač benda Zlatko Safić nije krio odševljenje što može dati svoj doprinos ovom dugogodišnjem projektu.

Već smo rekli da je velika sala hotela Asi bila premala da primi sve one koji su željeli prisustvovati koncertu i ujedno dati podršku mališanima „Nade“. Jedan od onih koji svake godine svojim prisustvom uveliča ovaj zabavni gogađaj je i Admir jakupović.

Koncert je kao i svoi ranijih godina počeo nastupom mališana iz centra „Nada“, kojima je i posvećen ovaj događaj. Oni su svojim prigodnim programom – igrom, recitacijama i pjesmom, oduševili mnogobrojnu publiku, a mnogima su i izmamili suze na oči.

Još su nastupili dječiji hor „Melodi“, zatim solisti hora „Harmonja“, Jasmin Omić, Ahmet Haskić, folklorna sekcija Mahala, trio Fantastico, bend Perspketiva , te NoLimit Now bend sa prijateljima. Treba istaći i human gest Sanjanke Dalile Ćehajić, učenice Umjetničke škole iz Bihaća, koja je donirala jednu sliku za mališane Nade, a koja je prodana na aukciji za 300 KM.

Također se treba zahvaliti i uduženju „Žene sa Sane“ koje su mališanima podijeli novogodišnje paketiće, a sve posjetioce koncerta su počastile sa tortom.

KOMENTARI