instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

In Memoriam / Komemoracija Nerminu Bećirbegoviću

In Memoriam / Komemoracija Nerminu Bećirbegoviću

Poštovani, na ovom mjestu okupio nas je tužan događaj, prerana smrt našeg Nermina Bećirbegovića Nere. Moć smrti uvijek nastojimo relativizirati njenom neumitnošću, ali je uvijek doživljavamo subjektivno, jer nam ona odnosi naše najmilije, uvijek gasi jedan konkretan život s kojim smo bili povezani, odnosi jednu osobnost a time i dio nas.Vijest da je u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, u 57. godini života preminuo Nermin Bećirbegović, istinski je ražalostila sve ljude koji su ga poznavali.  U trenutku smrti nalazio se na funkciju Direktora Kantonalnog fonda za zbrinjavanje boračkih populacija Unsko sanskog kantona.  Na žalost, kratka i teška bolest bila je nemilosrdna i smrt je odvela Nermina Bećirbegovića u najzrelijim životnim godinama, kada je svojim znanjem i iskustvom mogao najviše doprinijeti našem društvu. Njegovoj porodici, prijateljima i poznanicima upućujemo izraze najiskrenije sućuti.

Veliki grčki filozof Aristotel rekao je da je čovjek političko biće. Politika je bila strast Nermina Bećirbegovića, za bavljenje njome se školovao i poslije toga se aktivno bavio političkim životom. Kako smo već čuli, bio je jedan od osnivača Saveza za bolju budućnost u Krajini i dugogodišnji član ove političke partije.

Nermin Bećirbegović se rodio i odrastao u živopisnom krajoliku saničke doline, na obalama Sanice, rijeke ljepotice na čijim obalama je rado provodio slobodno vrijeme.

U politici Nermin Bećirbegović je bio otvorenog i britkog jezika, u političkim duelima i izazovima bio je hrabar, otvoren i direktan. Uvažavao je drugačije stavove, mišljenja i poglede i dobro se snalazio u političkoj areni.

Prerani odlazak čovjeka u životnim godinama kada je mogao najviše doprinijeti sredini i društvu u kojem je živio, gubitak je za savki grad. Tako je i prerana smrt Nermina Bećirbegovića, veliki gubitak i za Sanski Most.

U političkom životu Nermin Bećirbegović je odabrao da zastupa politiku, ideologiju i vrijednosti Saveza za bolju budućnost BiH. Nesumnjivo, njegov prerani odlazak je i veliki gubitak za ovu političku partiju čije je stavove Bećirbegović hrabro i odlučno zastupao.

Na kraju ostaje nam da vam zahvalimo što ste svojim prisustvom uveličali ovu komemorativnu sjednicu.

 

 

 

 

 

KOMENTARI