instant fap

Indijska automobilska kompanija ”Tata” osvaja Europu sa Balkana?

Indijska automobilska kompanija ”Tata” osvaja Europu sa Balkana?

”Tata motors” je daleko najveća indijska automobilska kompanija. Kao i veliki broj kompanija iz ove mnogoljudne zemlje, tako i “Tata motors” teži ekspanziji.

Nakon neuspjelog pokušaja preuzimanja “Jaguar-Lend Rover” grupacije, “Tata motors” ima nove poslovne planove koji bi mogli da se realizuju u našem neposrednom susjedstvu. Naime, prema pisanjima rumunskih medija, indijski gigant je zainteresovan za otvaranje fabrike u toj zemlji.

Vrijednost potencijalnih investicija procijenjena je na milijardu evra, a čitav projekat mogao bi dobiti svoju realizaciju u mjestu Jucu, gdje je sve do 2011. godine radila “Nokijina” fabrika.

Prema navodima rumunskih medija, predstavnici indijskog giganta posjetili su pomenuto mjesto i započeli pregovore sa lokalnim vlastima.

310062_tata-gradi-fabriku-u-rumuniji_f

Spekuliše se da je planirana izgradnja čitavog postrojenja, gdje bi se sjem automobila proizvodila i komercijalna vozila, kao i kamioni. Ujedno, fabrika bi se snabdijevala komponentama od lokalnih dobavljača, što bi moglo značiti i izgradnju više manjih fabrika u neposrednoj okolini.

Ujedno, razlog više za potvrdu ove tvrdnje je činjenica da će proizvodnja vozila u Rumuniji, kao članici EU, omogućiti indijskom proizvođaču da svoje automobile plasira na tržišta evropskih zemalja bez carine.

Ukoliko ovakvi planovi dobiju svoju realizaciju, “Tata motors” bi u Rumuniji započeo proizvodnju nove generacije malenog gradskog automobila “Nano”. Takav “Nano” bi bio dosta napredniji od postojećeg modela, koji ne zadovoljava stroge EU standarde.

Ovaj model zasnovan je na konceptima “Piksel” i “Megapiksel”, koji su predstavljeni na Salonu automobila u Ženevi 2011, odnosno 2012. godine.

 

KOMENTARI