instant fap
NaslovnicaSport

Inter od danas i zvanično u vlasništvu super bogatih Kineza

Inter od danas i zvanično u vlasništvu super bogatih Kineza

Eric Thohir je prodao svoje vlasništvo u Interu, Massimo Moratti će ostati kao savjetnik.

Kineska kompanija “Suning” koja je vlasnik kluba Jiangsu je od danas većinski gazda u Interu, imaće oko 69% dionica.

Tako su završeni pregovori koji su prvo bili o manjinskom vlasništvu, tačnije petini udjela, a na kraju su okončani većinskim preuzimanjem kluba.

Eric Thohir se povukao, poslije, kako je ocijenjeno u italijanskim medijima neuspjeha.

On je prodao Inter za oko 700 miliona eura, a navijači su ushićeni jer dolazak novih invenstitora znači i nova ulaganja i izlazak iz finansijskih problema. Gazde iz Kine će ispeglati finansijski fer plej, a onda uložiti u nove igrače.

Vjeruje se da će biti dosta promijena, u upravljačkom dijelu svakako, a što se tiče trenera, vidjeti ćemo kakva je sudbina Roberta Mancinija. On je navodno razočaran jer je Thohir prodao klub, a nije nagovuhestio takav rasplet, ali štiti ga ugovor.

Stvari su ubrzane kako bi se dobio manevarski prostor da se u junu izbjegne prodaja bitnih igrača, ali i kazna UEFA zbog pomenutih finansijskih problema, ali i da se otpočnu poslovi vezani za prelazni rok.

Sada je svakako Yaya Toure mnogo bliže, Inter želi i Lichtsteinera iz Juventusa kome je mjesto ugroženo dolaskom Dania Alvesa, a već su naravno krenule priče da će Jangsu pozajmiti Interu sjajnog Brazilca Alexa Texeiru.

Ovo je spas za crno-plave i početak novog doba, “Sunong” je moćna kompanija, mnogo bogatija od Erica Thohira i spremna da uloži mnogo veći novac.

KOMENTARI