instant fap
Naslovnicainmedia danas

Ismetu Kurtoviću uručena povelja počasnog člana „Ambasador za kulturu“

Ismetu Kurtoviću uručena povelja počasnog člana „Ambasador za kulturu“

BKC Prijedor je 21.juna 2021.godine posjetio Ismet Kurtović, počasni član „ambasador za kulturu“ Bosanskog kulturnog centra Prijedor, kojom prilikom mu je uručena povelja počasnog člana.

Nakon toga je zajedno s rukovodstvom BKC Prijedor prisustvovao i uživao na „Koncertu prijateljstva-dijalog za budućnost“ koji su pripredili dječiji horovi „Kuće dobrih tonova“ iz Srebrenice i BKC Prijedor.

ISMET KURTOVIĆ, slobodni umjetnik, kompozitor, producent, pjevač, flautist i gitarist porijeklom iz Sanskog Mosta, koji živi i radi u Zagrebu, imenovan je 21.07.2019.godine za počasnog člana Udruženja Bosanski kulturni centar u Prijedoru „ambasador za kulturu“ Rođen u Srnetici, Kurtović se proslavio kao dugogodišnji frontmen rock grupe „Drugi način“.

Njegov muzički rad kao autora, producenta i izvođača sadrži preko 20 sati originalne glazbe, a njegova pjesma „Mojoj dragoj BiH“ dugo je godina smatrana neslužbenom himnom Bosne i Hercegovine.

Zahvaljujući raskošnom vokalu, zvali su ga jugoslovenskim Jan Gilanom. On je slobodni umjetnik, tekstopisac, kompozitor i producent. Pjevač, gitarista, flautista i nekadašnji frontmen bendova Drugi način, Nepočin i Oko.

Dirigent i voditelj horova “Arabeske” i “Bulbuli” te stvaralac dječijih pjesama za zagrebački dječiji hor “Pahuljice”.

On je maestro Ismet Kurtović

KOMENTARI