instant fap
NaslovnicaMagazin

Istraga o smrti Princea: Uzimao pilule 50 puta jače od heroina

Istraga o smrti Princea: Uzimao pilule 50 puta jače od heroina

Neke od pilula pronađenih u apartmanu slavnog muzičara Princea (57) nakon njegove smrti bile su krivotvoreni lijekovi koji sadrže fentanil – sintetički opijum 50 puta jači od heroina.

Anonimni izvor upućen u istragu izjavio je kako su tablete bile označene nazivom “Watson 385”.

Sporni naziv se prema američkom websajtu “Drugs.com”, koristi za pilule koje sadrže mješavinu acetaminofena (analgetik za olakšanje bola) i hidrokodona (narkotički analgetik), inače jedan od najzloupotrebljavanijih lijekova u Sjedinjenim Američkim Državama.

Slavni Prince umro je 21. aprila ove godine u Minnesoti, a tačan uzrok smrti još uvijek nije objavljen u javnosti. Rezultati autopsije pokazali su kako je riječ o predoziranju fentanilom.

Fentanil se smatra odgovornim za najveći broj smrtnih slučajeva uslijed predoziranja. Ovaj opijum je oko 100 puta potentniji od morfina.

Fentalin može biti opasan po zdravlje i život čak i ako se koristi za ublažavanje bolova. Pacijenti koji imaju velike bolove često povećaju dozu tako da dolazi do narušavanja zdravlja te smrti.

Prince je bio tekstopisac i muzičar koji je objavio više stotina pjesama, a bio je vlasnik sedam Grammy nagrada, Zlatnog globusa i jednog Oskara.

Uvršten je u Rock&roll kuću slavnih 2004. godine, a magazin “Rolling stone” uvrstio ga je na 27. mjesto svoje liste “100 najvećih izvođača svih vremena”. Prodao je više od 100 miliona nosača zvuka širom svijeta.

KOMENTARI