Izetbegović: Ne prijetim ni Dodiku, ni RS-u

HomeVijestiBiH

Izetbegović: Ne prijetim ni Dodiku, ni RS-u

Milorad Dodik: Republika Srpska i Srbija će jednog dana biti ista država!

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović ponovio je danas da on nikome ne prijeti pa tako ni predsjedniku Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku kao ni RS-u.

Naime, Dodik je Izetbegovića upozorio da ne može prijetiti ni njemu niti Republici Srpskoj i to nakon što je Izetbegović poručio Dodiku da se promijeni kako ne bi bio promijenjen.

– Ne prijetim niti njemu niti RS-u, ali prepoznajem da postaje ozbiljan problem, a to mnogi prepoznaju. On vodi BiH i region u sukobe. Volio bih da vidim da je promijenio odnos i da poštuje ovu zemlju, ali i njen Ustavni sud – pojasnio je Izetbegović.

Mišljenja je da bi Dodik trebao za cilj imati sigurnost i stabilnost te prioritet da se krene u smjeru onoga što građani BiH očekuju, a to je veće zapošljavanje i bavljenje ekonomskim temama, a ne populizmom.

– Populizmom se mogu dobiti izbori, ali ne može se nahraniti narod – zaključio je lider SDA.

Na pitanje novinara o današnjem hapšenju Alije Delimustafića i tvrdnje da je on blizak SDA, Izetbegović je te tvrdnje odbacio i kratko kazao da je u SDA nekada bio i Fikret Abdić, osuđeni ratni zločinac kojeg su građani Velike Kladuše ove godine izabrali za svog načelnika.

Inače, u Sarajevu je danas počela redovna sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA).

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0