instant fap
Naslovnicainmedia danas

Izetbegović u Sanskom Mostu: SDA drži stabilnost i sigurnost da sve ide u pravom smjeru

Izetbegović u Sanskom Mostu: SDA drži stabilnost i sigurnost da sve ide u pravom smjeru

Osim u Ključu, tribina u organizaciji Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) održana je i u Vijećnici u Sanskom Mostu, a prisustvovao je i predsjednik te stranke Bakir Izetbegović koji se i obratio prisutnima.

Izetbegović je istaknuo zadovoljstvo zbog ostvarenog napretka u Sanskom Mostu, te je iskazao punu podršku svim budućim projektima o kojima je konkretnije razgovarano na ranijem sastanku sa načelnikom Općine Sanski Most Farisom Hasanbegovićem i rukovodstvom Općinskog odbora SDA Sanski Most.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, predsjednik SDA je kazao da na nju značajno utječe i situacija u svijetu, naročito u SAD-u i Evropskoj uniji.

“Najvažniji vektor i najjača silnica u svemu tome je naša volja, volja SDA. Da nema SDA, ko zna kako bi sve to završilo, a SDA ipak drži stabilnost, sigurnost i da se sve kreće u pravom smjeru”, izjavio je Izetbegović.

Govoreći o odnosima u regionu, Izetbegović je pozvao na unapređenje tih odnosa, naročito BiH sa Hrvatskom. U tom kontekstu je podsjetio da u BiH 60 posto Hrvata žive izmiješani sa Bošnjacima, te da je neophodno pronaći rješenje za izmjene Ustava i Izbornog zakona u skladu sa presudama Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH.

  • Mi u BiH smo prije 400 ili 500 godina dokazivali da različite kulture, identiteti i vjere mogu da žive zajedno – kazao je Izetbegović.

Upozorio je Izetbegović na potrebu masovnijeg vakcinisanja kako bi se prevenirao nadolazeći talas pandemije koronavirusa. Predsjednik SDA je ukazao na potrebu provedbe ključnih reformi, poput reforme pravosuđa.

  • Radit ćemo na svemu što će napraviti red i vladavinu zakona u BiH. Ne neku bošnjačku pravdu nego vladavinu zakona u BiH – poručio je Izetbegović.

KOMENTARI