instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Izgradnja vodovoda Poljak – Sasina

Izgradnja vodovoda Poljak – Sasina

Realizacija veoma važnog projekta izgradnje vodovoda Poljak-Sasina započela je danas, a nakon završetka radova i ovaj dio sanske općine biće priključen na gradski vodovod.

Vrijednost ovoga projekta iznosi 196 hiljada maraka, a finansira se sredstvima Vlade Federacije BiH i Općine Sanski Most.

Izvođač radova je Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“, koje je odabrano kao najpovoljniji ponuđač na raspisanom tenderu.

Vodovod će se graditi u dužini od oko četiri kilometra. Islamović ističe kako je ovo za njih veoma važan projekat, a treba istaći kako se stanovništvo na ovome prostoru do sada snabdijevalo s lokalnih izvorišta što je dovodilo do čestih problema posebno tokom ljetnog perioda. Načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, ističe kako će građani u ovom dijelu općine u budućnosti imati kvalitetno vodosnabdijevanje i zdravu vodu za piće, a realizacija projekta je važna i sa ekonomskog aspekta. Realizacijom ovoga projekta svi će biti na dobitku, a Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ dobiće nove korisnike. U toku ove godine očekuje se realizacija još nekolilo sličnih projekata na prostoru sanske općine.

rtvsana

KOMENTARI