instant fap
NaslovnicaSanski Most

Izložba učenika gimnazije u Sanskom Mostu

Izložba učenika gimnazije u Sanskom Mostu

U prostoru gradske galerije u Prijedorskoj ulici jučer je otvorena izložba likovnih radova učenika gimnazije u Sanskom Mostu.

Izložba će biti otvorena do ponedjeljka.

Prema riječima profesora likovnog vaspitanja u ovoj obrazovnoj ustanovi, Senada Kumalića, radi se o izložbi koja se organizira po okončanju svake školske godine.

Ovog puta, učenička izložba je organizirana u prostoru gradske galerije, a na ovaj način se likovno stvaralaštvo sanskih gimnazijalaca željelo približiti i običnim građanima.

Prema Kumalićevim riječima, u ovoj generaciji učenika ove obrazovne ustanove ima veliki broj pravih talenata za slikarstvo, a neki od njih su već izrazili svoju želju da školovanje nastave na nekoj od umjetničkih akademija.

Direktor gimnazije u Sanskom Mostu, Velid Selman, ističe kako se u obrazovnom programu ove ustanove velika pažnja poklanja likovnom vaspitanju kao edukativnom segmentu u izgradnji cjelovite ličnosti.

Učenica prvog razreda gimnazije, Lejla Gradinčić, istakla je, kako su za izložbu odabrani najuspješniji učenički radovi.

Inače, radovi koji su predstavljeni u okviru ove likovne izložbe rađeni su u više slikarskih tehnika, a na radovima su predstavljena dva motiva i riječ je o proljetnim i zimskim pejsažima, kao i o nekolicini potreta i autoportreta.

Svi koji su zainteresirani mogu da pogledaju ovu izložbu do narednog ponedjeljka, kada će ona biti zatvorena.

[flagallery gid=16 name=Gallery]

Vijest:Radio Sana / slike: inmedia.ba