instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Jedinstven događaj na Mrakovici

Jedinstven događaj na Mrakovici

25. maja 2019. godine na Mrakovici kod Prijedora održan je jedinstven  događaj na kojem je učestvovalo 350 učenika i nastavnika iz 7 opština/gradova BiH.

Manifestaciju su dolaskom podržali Signe Engli, zamjenica šefa misije Norveške Ambasade u Sarajevu, Steinar Bryn, osnivač Nansen dijalog mreže, Faris Hasanbegović-načelnik opštine Sanski Most,  Aleksandar Miljuš-zamjenik gradonačelnika Prijedora, predstavnici lokalnih samouprava Sanskog Mosta i Prijedora, međunarodnih organizacija u BiH, kao i brojni partneri i prijatelji NDC projekta. Ulažući napore da ova aktivnost bude svake godine sve bolje i sadržajnije organizovana, zadovoljstvo nam je što su nam se ove godine pridružili projektni saradnici kancelarije NDC Sarajevo iz Osnovne škole “Vuk Karadžić”, Jezero,  projektni saradnici NDC Prijedor-Gimnazija i Srednjoškolski centri iz Bosanske Krupe i Kostajnice, kao i kolege iz NDC Mostara koji su podržali ovu manifestaciju  kojom smo zajedno obilježili „Dan mladosti i Međunarodni dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj“.

“Jedva smo dočekali da dođemo na Mrakovicu, ovo je bila još jedna izuzetna mogućnost da upoznamo drugare iz drugih gradova koji takođe učestvuju u aktivnostima izgradnje mira”, rekli su učenici, učesnici manifestacije  koji kroz „Nansen vršnjačke medijatorske sekcije i klubove“ ili dodatne časove učestvuju u NDC Prijedor programu “Mirovno obrazovanje – prevencija i upravljanje konfliktom”. Učenici su sa nastavnicama/Nansen trenericama izrazili izuzetno zadovoljstvo učešćem na ovoj aktivnosti koja, već devetu godinu za redom, predstavlja jedan od načina na koji NDC Prijedor promoviše pozitivne vrijednosti dijaloga, kulturalne raznolikosti i aktivnosti izgradnje mira organizovanih u osnovnim školama Prijedora, Oštre Luke i Sanskog Mosta u školskoj 2018/2019. godini. 

Zahvaljujemo se Nansen centru za mir i dijalog, Lillehammer, Norveška, Gradu Prijedoru i Opštini Sanski Most na podršci u realizaciji aktivnosti. Takođe, hvala na podršci Tvornici keksa “Mira”, Prijedor, “Sarajevskom kiseljaku” iz Kiseljaka, “Autotransport Prijedor” a.d. , “Cromex doo”, Prijedor i NP Kozara.  

KOMENTARI