instant fap
NaslovnicaMagazin

Jednostavna pravila za njegovane ruke zimi

Jednostavna pravila za njegovane ruke zimi

Hladno vrijeme, snijeg, vjetar, kiša, sve to utječe na kožu. I dok su nam drugi dijelovi kože najčešće pokriveni, ruke su gotovo uvijek otkrivene. 

Naročito sada u vrijeme epidemije koronavirusa povećano je korištenje dezinfekcionih sredstava a ona također utječu na isušivanje ruku.

Zbog toga o njima naročito tokom zimskog perioda treba posebno paziti ukoliko želimo da budu lijepe i njegovane.

Za njegovane ruke veoma je važna dobra krema.

Gubitak vlage je najveći problem. Sapuni utječu na isušivanje ruku. Povremeno bi trebali koristiti masniju kremu na bazi pčelinjeg voska, zatim vazelin a možete čak iskoristiti i med kao masku za suhe ruke.

Ostavite neko vrijeme da se upije. Iznenadit ćete se kako se masnoća brzo upija.

Prirodni sapuni su odličan izbor, a izbjegavajte sapune sa sulfatima.

Za uredne i lijepe ruke omekšajte kožicu na noktima.

Suha kožica na noktima i oko noktiju može da pravi probleme. Nije nimalo ugodan osjećaj kada zapinje na odjeći, naročito na tankim materijalima ili najlon čarapama.

Najbolje je ukloniti suvišnu kožicu. Područje oko noktiju prvo namažite kremom bogatom uljem, a nećete pogriješiti ni ako koristite čisto maslinovo ulje. Kada koža omekša, uzmite makazice i sve što viri odrežite, a kožicu na noktu štapićem za uši natopljenim u ulje lagano gurajte prema korijenu nokta. To je najbolje raditi jednom sedmično.

Obavezno ojačajte nokte.

Nokti koji lahko pucaju uglavnom su pokazatelj loše prehrane ili kakve druge neravnoteže u organizmu. Također, mogu biti i znak da koristite loše lakove za nokte. Ako ste u prilici gledajte sastojke lakova za nokte i birajte najprirodnije. Većin asastojaka slabi nokte i zbog njih oni lahko pucaju. Zato obogatite prehranu jajima, mlijekom, žitaricama.

Ruke su prve na udaru i kada je sunce, bilo ono ljeti ili zimi. Zaštitite ih kremom za sunčanje jer sunce doprinosi starenju kože te nije ni čudo što ruke često izgledaju mnogo starije nego što osoba čije su ruke jeste.

KOMENTARI