instant fap
Naslovnicainmedia danas

JKP „ViK“ d.o.o. Sanski Most i dalje bez Nadzora

JKP „ViK“ d.o.o. Sanski Most i dalje bez Nadzora

Poštovani sugrađani, nakon što je nas načelnik prof. Faris Hasanbegović na svom profilu objavio kako ja kao član Skupštine JKP „Vodovod i kanalizacije“ d.o.o. Sanski Most vršim opstrukciju vezano za rad i poslovanje istog, odlučila sam se i ja oglasiti u javnosti.

Istina je da je na zadnjoj sjednici Skupštine na dnevnom redu bila tačka o imenovanju privremenog Nadzornog odbora i raspisivanje javnog konkursa za imenovanje istog. Istina je da je drugi prisutni član Skupštine predložio privremeni Nadzorni odbor što ja nisam htjela u cijelosti prihvatiti. Odbila sam dati podršku kandidatima koji su bili i u prethodnom sazivu Nadzornog odbora i koji po mom mišljenju nisu ništa učinili da se riješe problemi zbog kojih su i tada bili imenovani.

Bivši članovi Nadzornog odbora JKP „ViK“ d.o.o. Sanski Most su imali rok od tri mjeseca da raspišu konkurs za direktora i na taj način riješe problem u našem preduzeću i zbog toga nemaju moju podršku. 

Moram ovdje istaknuti da ja kao član Skupštine nisam bila obaviještena da za ovu sjednicu trebam pripremiti prijedlog kandidata za privremeni Nadzorni odbor. To je bio razlog da sam zatražila da se nakon nekoliko dana održi nova sjednica ili nastavak sjednice Skupštine preduzeća kako bih mogla obaviti razgovor sa eventualno novim kandidatima za Nadzorni odbor. Ovaj moj prijedlog je odbijen. 

Tačku dnevnog reda o raspisivanju javnog konkursa za izbor stalnih članova Nadzornog odbora smo na ovoj sjednici Skupštine jednoglasno usvojili, ali isti do danas nije objavljen.

Na kraju da istaknem da sam ja kao član Skupštine 21.12.2023. godine uputila e-mail članovima Skupštine i tražila da se sazove sjednica Skupštine jer je kraj godine a preduzeće nema Nadzorni odbor. Probala sam i telefonski obaviti razgovor sa istima ali mi se nisu javljali na telefon i zbog toga smatram da kritika načelnika nije upućena na pravu adresu.

Na poziv Sindikata preduzeća a u svojstvu radnika ovog preduzeća i člana Skupštine upoznala sam članove Odbora Sindikata o prošloj sjednici Skupštine. Sindikat preduzeća mi je dao apsolutnu podršku i odobrio moje neslaganje sa izborom članova Nadzornog odbora. 

S poštovanjem, 

Merima Gradinčić dipl. ing. hem. 

KOMENTARI