instant fap
Naslovnicainmedia danas

Još jedan sanjanin u dresu reprezentacije BiH

Još jedan sanjanin u dresu reprezentacije BiH

Golman Hoffenheima Tarik Talić velika budućnost bh. reprezentacije

Bosna i Hercegovina ne treba da brine za budućnost fudbalske reprezentacije. Iz generacije u generaciju kontinuirano i vrlo dobro se radi u svim generacijama. 

Jedan od onih koji bi u budućnosti mogao biti veliki kapital Zmajeva je i 14-godišnji golman Hoffenheima, Tarik Talić. Bio je na kampu reprezentacije BiH u Zenici, a velika želja mu je da obuče dres reprezentacije BiH, u ovom slučaju U15 selekcije. 

Dolazi iz sportske porodice, otac Jusuf Talić je igrao za Podgrmeč u generaciji sa Velidom Kuželjem i Senijadom Ibričićem.
Bio je izraziti špic igrač, koji je svojim golovima zaslužan za najveće uspjehe NK Podgrmeča.

Na kvalifikacionoj utakmici za plasman u 1. L F BiH protiv Bosne u Sarajevu postigao je het-trik za pobjedu Podgrmeča rezultatom 3:0.

Iako je svojevremeno tražen od mnogih poznatih klubova, nažalost nije ostvario inozemnu karijeru. Zajedno sa saigračem Arnisom Fifićem uspješno je nastupao za NK Jedinstvo Bihać u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. 

Tarik Talić je pošao očevim stopama, ali je zamijenio uloge i umjesto da postiže golove, on sa velikim uspjehom brani mrežu svoga gola.

Tarik izgledom i stasom liči na svog oca Jusu. Mada je djetinjstvo proveo u Sanskom Mostu, nogomet je počeo trenirati u Zagrebu.

Odmah se opredjelio za ulogu golmana u timu, što se pokazalo ispravnom odlukom.

Uzor ovom mladom golmanu je Manuel Neuer, a svojim nastupima u Hoffenheimu dokazuje da BiH ima još jednog dragulja.

KOMENTARI