instant fap
Naslovnicainmedia danas

Kad ASDA zapošljava!?

Kad ASDA zapošljava!?

Da sa Unsko – sanskim šumama rade isto što i sa Vita Plus, svima je danas jasno. Zadnji primjer flagrantnog kršenja zakona, konkursnih procedura, nepotizma, kriminala te školskog primjera udružene kriminalne grupe desio se prošle sedmice. 

Naime, 12. februara 2020. godine, predsjednik OO ASDA Bosanski Petrovac Edin Didović je službenim automobilom Unsko – sanskih šuma otišao u Ključ po imena osoba koja trebaju biti primljena u ovo preduzeće po zadnjem raspisanom konkursu. 

Iako konkursna procedura još nije okončana, već je poznato ko su osobe koje će biti primljene u radni odnos u ovom preduzeću. Da ne bi ovaj “posao” obavljao telefonski jer je suviše rizično, otišao je lično. U Ključu se našao sa ključnim ljudima iz svoje stranke kao i načelnikom opštine Nedžadom Zukanovićem. Tom prilikom je na papir zapisao “sretne dobitnike” odnosno osobe koje “trebaju” biti primljene u radni odnos. 

Nije teško zaključiti da su osobe sa papirića bliske ASDA-u i SDP-u. Didović je papirić predao sutradan (13.02.2020. godine) direktoru ovog preduzeća Šerifu Kaljikoviću kad je ovaj prolazio kroz Bosanski Petrovac krenuvši za Sarajevo. Međutim, nesmotrenošću Didovića listić je došao u žižu interesovanja jer se isti hvalio kako “žari i pali” šumama te zapošljava onoga koga on hoće u to preduzeće, bez obzira da li zadovoljava uslove konkursa.

Vrijedi ovdje istaknuti da je Didović i glavni sindikalista u ovom preduzeću, a njegov sin član Nadzornog odbora ovog preduzeća. Uz to je i direktor Mikrofin organizacije u Bosanskom Petrovcu. Upravo je on i dao tefter babi Didoviću, što je vidljivo na vrhu spornih listića.

Da li će nadležni istražni organi koji se već bave nezakonitostima u ovom preduzeću ispitati i ovaj slučaj, ostaje da se vidi??

KOMENTARI