instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

“Kada je Dodik 1998. došao na vlast Sarajevo je slavilo”

“Kada je Dodik 1998. došao na vlast Sarajevo je slavilo”

“Kada je Dodik došao na vlast 1998. godine u Sarajevu se slavilo, podsjetio je lider LDP-a Čedomir Jovanović, komentarišući sadašnju politiku i potpuno drugačiju retoriku Milorada Dodika i odnos prema Sarajevu i Bošnjacima.

Na Dodika je te godine u Sarajevu gledano kao na čovjeka širokih pogleda i shvatanja, kao na čovjeka koji je pomagao Bošnjacima spasavajući ih od ratnog zla, naglašava Jovanović.

“Dodik se jedini u skupštini suprotstavljao Karadžiću i Mladiću. On je čovjek koji je rekao da su njih dvojica u Srebrenici počinili genocid”.

On takođe podsjeća da je Milorad Dodik bio nezadovoljan dolaskom visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita, kojeg ne priznaje, ali da mu je Šmit, kako kaže, bio dobar kad je ugurao Dragana Čovića u vlast jer mu je to odgovaralo.

“Mi se svakog 5. avgusta na Rači sjetimo krajiških Srba. Dodik se uvijek pojavljuje na takvim skupovima, ja ga tamo viđam i to je u redu. Mislim da i treba da dođe. Međutim, ne može on jednog dana da bude na skupu na kojem oplakujemo zločine hrvatske vojske nad našim narodom, a da drugog dana ide sa onima koji su Bulevar Alekse Šantića u Mostaru preimenovali u Bulevar Mileta Budaka i pravi koaliciju, da mu Čović bude brat rođeni”, kategoričan je Jovanović.

Jovanović smatra da je loše što Dodik danas ima loš položaj u Sarajevu.

“Mislim da je loše što nije bilo načina da se objasni Dodiku zašto je za BiH važno da bude u NATO. Podsjećam vas da je on bio za taj isti NATO prije 10 ili 15 godina. Zašto? Zato što je politička životinja, koja kaže u redu, ja ću to da uradim da bih politički opstao”, jasan je Jovanović.

U tom kontekstu Jovanović objašnjava i Dodikovo pjevaje pod šatorom i priču o ugroženosti Republike Srpske.

“Kad Dodik priča o ekonomiji, gradnji puteva i većem standardu, narod ćuti. Kad vikne “Ne damo Srpsku”, narod pada u euforiju. Kad dohvati mikrofon i pjeva, onda je to pravi miting”, objašnjava Jovanović.

On je prosto prihvatio da ide onim putem kojim ga život vodu i koji mu odgovara, zaključuje Jovanović, koji je bio gost emisije MAT na BN televiziji

KOMENTARI