Kada smo prestali biti ljudi? Izgladnjeli pas morao jesti plastiku da bi preživio

HomeVijestiRegion

Kada smo prestali biti ljudi? Izgladnjeli pas morao jesti plastiku da bi preživio

Zašto je posjedovanje kućnih ljubimaca dobro za naše zdravlje

Zaista je nevjerovatno kako se neki ljudi ponašaju prema životinjama. 

U petak u poslijepodnevnim satima izgladnjeli pas progrizao je otvor na plastičnim vratima kako bi izašao iz kuće u kojoj je danima zatvoren.

“Bez hrane i vode, jer sam vlasnika kuće vidio prije sedam dana. Tad je izgleda zadnji put nahranio psa i otišao. Izgladnjela životinja se uspjela domoći toliko željene slobode i krenula u potragu za hranom“, jedan od komšija.

Sve prisutne je zaprepastila slika mršavog i izgladnjelog psa. Uplašeni za vlastitu sigurnost, a još više djece, zvali su policiju, ali su oni bili nemoćni jer pas nikome nije ništa napravio.

Potom su zvali Centar 112 koji je njihov poziv proslijedio Veterinarskoj stanici Bjelovar.

Dežurna veterinarka za male životinje je potvrdila kako su je zvali u subotu, ali da je ona bila nemoćna da išta poduzme, jer prema protokolu koji vrijedi, njima za intervenciju “signal” daje komunalni redar Grada Bjelovara.

Redar ne radi preko praznika i vikenda i sve čeka rasplet prvog radnog dana. U međuvremenu životinja se nalazi u dvorištu iza kuće koja je obrasla u visoku travu, a pas se hrani ostacima koje su mu komšije bacile preko ograde.

Ogradu su, nakon što je ušao u dvorište, zatvorili u strahu da životinja nije pobjesnila od gladi. 

Očekuje se da će vlasnik biti kažnjen, ako za to ima elemenata.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: