Kako su Ogrešević i NES ukrali Pečat slobodi?!

Homeinmedia danas

Kako su Ogrešević i NES ukrali Pečat slobodi?!

Skupštinska većina ignorira osobe sa invaliditetom VIDEO

Bihaćki okrug je 6. avgusta 1995. godine nakon 1201 dana okruženja, oslobađajućim akcijama 5. Korpusa Armije R BiH konačno deblokiran. Time je i službeno udaren pečat slobodi koji je ozvaničen u neposrednoj blizini mosta na rijeci Korani na kojem su se prije 27 godina susreli ratni bosanski general Atif Dudaković i general hrvatske vojske Marijan Mareković.

U čast i sjećanje na taj dan, mještani Tržačkih Raštela obilježavaju manifestaciju „Pečat slobodi“ koja je posljednjih godina u potpunosti ispolitizirana. Umjesto da bude narodni zbor u čast svim pripadnicima 5. Korpusa koji su se borili i živote dali na putu oslobađanja Bihaćkog okruga, ovaj datum je iskorišten za jeftina politička naslikavanja i govorancije od kojih narod koristi nema. 

Malo je bilo Nerminu Ogreševiću i A-Sda kriminalnoj političkoj organizaciji prepakovanoj u NES, to što su ispolitizirali dan kada je Bihaćki okrug oslobođen, te su ovaj datum uzeli kao dan Grada Cazina. S druge strane, Nermin Ogrešević i lopovski NES svakodnevno drže moralne lekcije kadrovima SDA o tome kako se treba odnositi prema narodu, borcima i šehidskim porodicama, dok u stvarnosti rade sve suprotno od toga i gore. Gdje god je A-SDA (NES) upetljala svoje kriminalne pipke, nastao je haos i nered, smutnja se raširila brzinom svemirskog broda, a narod izbezumio do te mjere da ga ni vlastita historija i sjećanje na borbu više ne zanimaju.

Ukrasti od naroda i politizirati najznačajniji datum u novijoj historiji Bosanske krajine prije svega je nemoralan čin, kojeg narod i birači sigurno neće halaliti. Zato je potrebno dići glas protiv ovakve vrste političkih i predizbornih skupova u kojima Nermin Ogrešević, Mustafa Ružnić, Agan Bunić i ini NES-ovi potrošeni kadrovi od naroda ciljaju uzeti samo glasove i ništa više. Sram neka ih bude herojske borbe naroda Bosanske krajine i nekadašnjeg Bihaćkog okruga, svake kapi prolivene šehidske krvi i majčinskih suza koje prodaju za jeftine političke poene i kriminalne ciljeve.

Autor: Pisac28

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0