instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Katolici se spremaju za Uskr

Katolici se spremaju za Uskr

Vjernici katoličke vjeroispovijesti širom svijeta i Bosne i Hercegovine, duhovno se pripremaju za dolazak i obilježavanje najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa.

Vjernici koji vrijeme računaju po gregorijanskom kalendaru svoj najveći praznik dočekuju u nedjelju. Nizom prigodnih sadržaja na području župa Sana, Sasina i Stara Rijeka, koja se nalaze na području općine Sanski Most,  biće obilježen najveći kršćanski blagdan Uskrs. Prema riječima sanskog župnika, fra Ivice Matića, sveta uskršnja misa biće služena u crkvi Blažene Djevice Marije, a očekuje se dolazak velikog broja vjernika.

Uskrs je blagdan kojem se katolički vjernici u Sanskom Mostu raduju i sa nestrpljenjem ga očekuju.

To je vrijeme kada brojni katolici iz ovog grada, koji  žive i rade van granica naše zemlje, dolaze svojim kućama kako bi obišli svoje porodice i posjetili grobove svojih predaka  „Mi ne gubimo nadu kako će život na ovim prostorima, kada su katolici u pitanju, uskrsnuti baš kao što je naš Gospod Isus Krist uskrsnuo označavajući tako pobjedu života nad smrću.“, istakao je fra Matić , čestitavši svim katolicima nadolazeći praznik.

KOMENTARI