instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Kenan Kazić brani boje BiH u Mađarskoj

Kenan Kazić brani boje BiH u Mađarskoj

Kenan Kazić, član  taekwondo kluba „Galaja“  iz Sanskog Mosta je nakon odličnih rezultata ostvarenih u ovoj godini dobio šansu da brani boje naše države na Evropskom kadetsko-juniorskom prvenstvu koje će se održati u mađarskom gradu Gyor u periodu od 24. augusta do 1. seprembra, a očekuje se učešće oko 1.600 takmičara.  Za ovog mladog uzoritog sanskog sportaša  poziv da u dresu reprezentacije BiH nastupi na velikom takmičenju nije došao slučajno. Kenan je aktuelni prvak Bosne i Hercegovine i prvak USK  u dvije discipline Lightu contactu i point fightu u konkurenciji stariji kadeti kategodija – 52 kg.

Treba istaći da je Kenan na državnom prvenstvu u Sarajevu dobio i pehar za najboljeg kadeta na ovom velikom sportkom događaju. Također, teško je i pobrojati medalje i pehare koje je ove, ali i predhodnih godina osvojio na velikom broju domaćih i međunarodnih turnira širom BiH i zemljama u regiji. Jedan od značajnijih rezultata je  osvojena zlatna medalja na jednom od najvećih kik boksing takmičenja u našoj zemlji „Grand prix“ koje odžano u sarajevskoj lidži . Kenan ovih dana sa trenerom Huseinom Bećirevićem odrađuje naporne fizičke i tehničke priprema za nastup u Mađarskoj, a bio je i na petodnevnim priprema reprezetacije BiH koje su održane u Bihaću. On se na Evropskom prvenstvu nada dobrom rezultatu, iako će konkrencija biti iuzuzetno jaka, a i još ne zna svoje protivnike.

Za ovog  mladog uzoritog sportistu, njegov  klub i porodicu, ali i Sanski Most nastup na Evropskom prvenstvu je veliko priznanje jer je dobio šansu da brani boje svoje države, ali i da još jednom na dostojanstven način predstavi grad iz kojeg dolazi. No, po običaju, kad je odlazak mladih sportista na veliko takmičenja stvori se problem sa financijama, tako da je i odlazak Kenana u Mađarsku pod znakom pitanja. Naime, prema riječima trenera Bećirevića dio troškova snosi njegov matični klub, tako da je za Kenanov odlazak na Evropsko prvenstvo potrebno obezbjediti 800 maraka. No, on naglašava da postoje obećanja općinskih vlast i Sportskog saveza, te nekolicine privrednika i mještana Vrhoplja da se na vrijeme prikupe potrebna novčana sredstva. Šta reći na kraju, nego da se nadamo da će poterban novac na Kenonov odlazak u Mađartsku na vrijeme obezbjediti. Mi mladom sanskom sporttisti želimo puno sreće na velikom sportskom događaju i nadamo se da će kao i do sada dostojantveno predtaviti svoh Sanski Most  i državu BiH. Ako se i ne uspije okititi medaljom svakako je uspjeh  učestvovati na Evropskom prvestvu  i to u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

KOMENTARI