instant fap
NaslovnicaVijestiMagazin

Kiflice sa tijestom od sira

Kiflice sa tijestom od sira

  • za 12 kiflica:
  • 100 g maslaca
  • 150 g svježeg sira (ili 100 g svježeg sira i 50 g krem sira)
  • 130 g glatkog brašna
  • 1/4 žličice soli
  • 1 jaje (3/4 u tijesto, 1/4 za premazivanje)
  • sjemenke za posipanje: sezam, kim, mak

Priprema

  1. 1.

    Svi sastojci neka su sobne temperature.

    Vilicom izraditi maslac, sir i malo soli, dodati 3/4 jajeta (1/4 ostaviti za premazivanje, što je sasvim dovoljno) pa sa brašnom zamijesiti tijesto.

    Po receptu u tijesto ne ide jaje, ali sam ja dodala jer mi je za premazivanje 1/4 bila i više nego dovoljna, a jaje u tijestu nikad nije višak. Zato sam malo povećala količinu brašna.

    Tijesto će biti malo ljepljivo, ali će se hlađenjem stisnuti.

    Umotati u prozirnu foliju i spremiti u hladnjak na par sati, a najbolje preko noći.

    Kad se izvadi iz hladnjaka, odmah ga razvaljati kako se maslac ne bi ugrijao.

  2. 2.

    Na pobrašnjenoj radnoj površini tijesto razvaljati u krug 1/2 cm debljine i otprilike 30 cm promjera, podijeliti na 12 trokuta pa svaki urolati od šireg ka užem dijelu.

    Ako se prave pogačice ili krekeri, tada tijesto razvaljati na 1 cm debljine.

    Poslagati na lim obložen papirom za pečenje.

    Kiflice premazati razmućenim jajem i posipati sjemenkama sezama, kima, maka…

    Peći na 200”C oko 20 minuta ili dok ne dobiju zlatno žutu boju.

    Mogu se i puniti slanim ili slatkim nadjevom. Za slatke kiflice u tijesto staviti samo prstohvat soli i izbaciti sjemenke.

     

KOMENTARI