instant fap
NaslovnicaSport

Klasnić još uvijek čeka na novi bubreg

Klasnić još uvijek čeka na novi bubreg

Klasnić još uvijek čeka na novi bubreg Bivšem hrvatskom reprezentativcu Ivanu Klasniću ponovno je počeo otkazivati bubreg, pa nakon dvije transplantacije, prve za koju mu je 2007. bubreg dala majka Šima (njegov ga je organizam odbacio) i druge za koju je donor bio otac Ivan, Klasnić mora dobiti novi bubreg.

Budući da je organizam stvorio antitijela na porodične donore, njegov brat Josip, iako je kompatibilan davatelj, ne može mu dati svoj bubreg, već treba pronaći donatora koji nije iz porodice.

Zbog svega navedenog Klasnić od januara ove godine čak tri puta sedmično odlazi u Njemačku bolnicu na dijalizu.

“Ništa se još uvijek nije promijenilo. I dalje čekam novi bubreg i to je to. Odlazim na dijalizu svaki drugi dan”, rekao je za Klasnić, ističući da ne zna koji je na listi za transplantaciju.

“Mislim da se nije ništa pomaklo, ali ko to zna. Niko nema uvid u to. Ako se nađe bubreg, oni te zovu, i to je to”, dodao je.

Nakon niza godina profesionalnog bavljenja fudbalom Klasnić priznaje da mu nedostaje taj sport.

“Naravno da mi fali, ali život ide dalje. Fudbal je i dalje tu. Više ga ne igram, već, kao i svi drugi, gledam ga”, kazao je.

Klasnić je prije 13 godina bio ozbiljan kandidat za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali je ipak odlučio odbiti Baku Sliškovića i prihvatiti poziv Ota Barića i Hrvatske.

KOMENTARI