Ključni Todorićev čovjek u BiH napušta Velpro i Agrokor grupaciju

HomeVijestiBiH

Ključni Todorićev čovjek u BiH napušta Velpro i Agrokor grupaciju

Konzum firmama u BiH duguje 250 miliona KM

Adnan Šteta, ključni Agrokorov čovjek u BiH odlazi sa pozicije direktora Velpra BiH i napušta Agrokor grupaciju, saznaje Fokus.

Vijest će, vjerovatno, biti službeno objavljena u narednih nekoliko dana, a o razlozima odlaska se može samo nagađati.

Adnan Šteta je najmlađi direktor u Akrogorovoj historiji jer je sa samo 26 godina postao direktor tradinga i category managmenta.

U aprilu 2007. godine Šteta je postavljen na poziciju izvršnog direktora u Konzumu.

Tokom njegovog mandata Konzum je preuzeo trgovačke lance ‎poput VF komerca, Mališića, Džananovića, Dujmovića,Tomaševića (2007-2010).

Na isteku 2014. godine desile su se akvizicije Mercatora i DP marketa.

Za deset godina kao direktor tradinga i category managmenta, direktor maloprodaje, marketinga, te izvršni direktor i član Uprave Konzuma BiH učestvovao u izgradnji kompanije od 140 do sadašnjih 5.000 zaposlenih.

Prošle godine Šteta je preuzeo poziciju direktora Velpra BiH, koji postaje najveći veleprodajno lanac u BIH.

Šteta je imao velike zasluge za realizaciju izvoza bh. proizvoda kroz Agrokorovu mrežu u regiji u iznosu od oko 100 miliona KM.

Zbog uspjeha u poslu Šteta je dobio niz domaćih i inostranih nagrada.

Između ostalog, Šteta je početkom jula 2015. godine dobio prestižno evropsko priznanje «Najmenadžer godine», koje mu je dodijelio stručni žiri Agencije za izbor najmenadžera jugoistočne i srednje Evrope.

Iste godine u Banjoj Luci je proglašen najjmenadžerom decenije, a u 2016. godini je dobio počasnu plaketu zbog razvoja tržišta roba široke potrošnje i podrške razvoju domaćih proizvoda u regiji…

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: