instant fap
Naslovnicainmedia danas

Ko je Šejla Zonić: Najobrazovanija takmičarka u Zvezdama Granda i sestrična folk pjevača

Ko je Šejla Zonić: Najobrazovanija takmičarka u Zvezdama Granda i sestrična folk pjevača

Šejla Zonić, pobjednica je ovogodišnjeg takmičenja Zvezde Granda, a ono po čemu se izdvajala od ostalih kolega je svakako njeno obrazovanje. Također, zanimljivo je i da je sestrična bh. folk pjevača.

Zonić je zahvaljujući 132.047 glasova publike odnijela pobjedu u takmičenju, a još od prvog pojavljivanja bila je prepoznatljiva po svojim izuzetnim vokalnim sposobnostima.

Upravo zbog toga je i važila za glavnog favorita, a tokom svog takmičenja publici se predstavila u različitim žanrovima – od sevdaha, preko popa do folk muzike.

Šejla je rođena u Njemačkoj, ali je djetinjstvo provela u Sanskom mostu. Pohađala je muzičku školu, a potom i Muzičku akademiju u Sarajevu gdje je stekla titulu magistra muzike.

“Dok sam se obrazovala stavila sam mnogo toga po strani, pauzirala i žrtvovala… Između ostalog to je razlog zbog kojeg sam se sa svojih 29 godina prijavila na takmičenje za Zvezde Granda. Nakon diplomskog obilazila sam svijet sa svojim tadašnjim bendom pjevajući sevdah, a nakon što sam magistrirala na Muzičkoj akademiji shvatila sam da želim biti dostupna široj publici sa raznim žanrovima muzike, što mi, Bogu hvala, moj talenat i obrazovanje omogućuje”, izjavila je svojevremeno pjevačica.

Šejla je bila dio bh. benda Divanhana, a na društvenim mrežama prije pojavljivanja u Zvezdama Granda bila je prepoznatljiva po unikatnim obradama pjesama.

Ono što je mnogima bilo zanimljivo jeste činjenica da je Zonić sestrična bh. folk pjevača Kemala Malovčića.

KOMENTARI