instant fap

Ko šverca migrantima?

Ko šverca migrantima?

Premijer Vlade USK-a Mustafa Ružnić nije krio svoje razočaranje i iznenađenost pitanjem koje je zastupnica Zinajda Hadžić iz Sanskog Mosta postavila na jučerašnjoj sjednici Skupštine USK-a. 

Hadžićka je od premijera zatražila da da odgovor ko je omogućio legalni prevoz migranata iz drugih dijelova BiH na naš kantona? Decidno je zatražila i odgovor koji su to pojedinci i koja pravna lica dobili dozvolu MUP-a i Vlade USK-a da se mogu baviti ovom „turističkom“ djelatnošću koja itekako opterećuje Bihać i cijelu Krajinu?

Javnosti je poznato da je nedavno pokrenuta velika istražna akcija hapšenja lica sa našeg kantona koja je granična policija BiH prijavila zbog nelegalnog šverca migrantima.

Veoma je interesantno da veze ovih uhapšenih ljudi i njihove izjave upućuju da je sami vrh MUP-a USK-a i kabinet premijera veoma dobro znao tko obavlja ovu nelegalnu prevozničku djelatnost?

Sve će biti jasnije kada zastupnica Hadžić dobije odgovor na pitanje postavljeno premijeru Ružniću.

Naravno, nervozna reakcija i prijeteće geste premijera spram onih koji su ovu temu problematizirali na samoj Skupštini jasno ukazuje na činjenicu da bi se istražna akcija o švercu  migranata mogla pretvoriti u još jednu aferu vrha vlasti USK-a.

KOMENTARI