instant fap
NaslovnicaMagazin

Koliko često treba prati kosu i zašto?

Koliko često treba prati kosu i zašto?

Možda ste čuli da je rjeđe šamponiranje bolje za kosu. Ili možda razmišljate o tome da prestanete šamponirati kosu i pružite joj “prirodno čišćenje” kako bi postala ljepša i sjajnija. Međutim, vjerovatno uvijek završite na pitanju “Moram li oprati kosu danas i hoće li izdržati još do sutra?”. Stručnjaci o tome imaju svoje mišljenje.

„Uvijek svojim klijentima govorim da je u redu ako nekoliko dana ne peru kosu. Za kosu koja je normalna u pogledu masnoće i koja je srednje teška, svojim klijentima ponekad kažem da puste što dulje mogu bez šampona – kaže stručnjakinja za kosu i vlasište, frizerka Alli Webb. Nikako je nemojte prati svaki dan, dodaje. Ustvari, trebali biste ju oprati dva, do tri puta sedmično kako ne biste uklonili previše prirodnih ulja s vlasišta i oko korijena vlasi. 

Za pranje kose, potrebna su samo četiri koraka:

Kosu temeljito navlažite

Šampon lagano i brzo utrljajte u vlasište

Dobro isperite

Ponovite postupak

Zašto treba kosu šamponirati dva puta?

Razlog zbog kojeg trebate ponoviti postupak je taj što postoji šansa da vam je kosa izrazito prljava budući da je perete dva do tri puta tjedno. Odabir pravog šampona je također bitan. Ako imate suhu kosu, za vlasište koristite hidratantni šampon. Za one s masnom kosom, koristite šampon koji dobro čisti.

Kosu njegujte balzamom u kremi ili spreju koji se ne ispire, i to odmah nakon pranja, dok je kosa još vlažna. Ako imate jako tanku kosu koja se brzo masti nanesite balzam od sredine do vrhova.

KOMENTARI