instant fap
NaslovnicaUncategorized

KONAČNO: LG OLED TV stigao u Europu!

KONAČNO: LG OLED TV stigao u Europu!

Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je u Monaku najveći i najtanji OLED televizor na svijetu, čime je otvorila novu eru u industriji potrošačke elektronike još od pronalaska televizora u boji.

Novi LG OLED televizor posjeduje ekran dijagonale 55 inča, čiji će kvalitet prikaza ostaviti bez daha i najzahtjevnije korisnike.

Zahvaljujući tehnologijama 4-Color Pixels i Color Refiner, LG OLED televizor emituje mnogo oštrije i pravilnije boje od drugih modela na tržištu. Zahvaljujući WRGB tehnologiji LG OLED televizor omogućuje najprecizniji i najprirodniji prikaz, koji više prija ljudskom oku. Naime, svaki piksel emituje crvenu, zelenu, plavu i bijelu boju, umjesto standardne kombinacije crvena/zelena/plava, koja se koristi u drugim OLED ekranima i na većini ekrana koji se danas proizvode.

Bilo da je riječ o 2D ili 3D slici, ova tehnologija   omogućava  očuvanje boja i prikaz svih detalja bez obzira na sveukupno osvijetljenje ekrana, što je tehnološki neostvarivo kod LED i LCD ekrana. Ovaj ekran nudi neograničeni opseg kontrasta i do sada nezabilježenu brzinu odziva od samo 0,02 milisekunde. Ovo je čak 100 puta brže od konvencionalnh televizora i omogućava kristalno jasan prikaz brzih pokreta na ekranu bez gubljenja kontrasta.

Pored unapređenih 3D karakteristika, OLED televizor posjeduje i Smart TV ekosistem, koji nudi i preko 1200 aplikacija, kao i 3D World meni, na kome se mogu pronaći najnovija 3D filmska ostvarenja, televizijske emisije i ostali 3D sadržaji. Smart Share Plus funkcija omogućava i pristup brojnim sadržajima sa mobilnih telefona, notebook i tablet računara.