instant fap

Koncert hora “Harmonija” u Hrustovačkoj pećini

Koncert hora “Harmonija” u Hrustovačkoj pećini

U okviru ovogodišnje manifestacije „Dani Hrustova“ održano je nekoliko događaja a jedan od njih je tradicionalni koncert hora Harmonija.

Ovaj događaj je održan u Hrustovačkoj pećini. Inače, ovo je već šesti po redu koncert koji su članovi ovog uspješnog hora izveli u jedinstvenom ambijentu pećine koja svakog posjetioca ostavlja bez daha. Prema riječima predstavnika organizacionog odbora ovogodišnje manifestacije, na ovaj način se željelo još jednom ukazati na potencijale i ljepote Hrustovačke pećine koja je proglašena i prirodnim spomenikom pod zaštitom države Bosne i Hercegovine.

Za svakog mještana Hrustova pećina je jedinstveni simbol njihovog mjesta i nerazdvojni identitet njihovog odrastanja i rodnog zavičaja. Članovi hora „Harmonija“ su naporno vježbali i radili, a rezultat svega je koncert koji je oduševio sve prisutne u veličanstvenom ambijentu čarobne Hrustovačke pećine.

Prema riječima voditeljice ovog sanskog hora Alme Karabeg, uvijek ih iznova iznenadi savršena akustičnost ovog prostora koji je kao stvoren za ovakve događaje.

KOMENTARI