instant fap
Naslovnicainmedia danas

“Koncert prijateljstva” širi tonove tolerancije 

“Koncert prijateljstva” širi tonove tolerancije 

Muzički događaj pod nazivom “Koncert prijateljstva” održan je u prostoru gradskog kina u Sanskom Mostu, a u sklopu ovoga događaja nastupila su djeca i omladina iz Srebrenice, Bratunca, Prijedora i Sanskog Mosta.

Radi se o koncertu čiji je organizator nevladina organizacija “Kuća dobrih tonova” iz Srebrenica, u saradnji s partnerskim udruženjima i organizacijama iz nabrojanih gradova.

“Ovaj koncert je dio naše turneje po gradovima Bosne i Hercegovine i drago nam je što na ovaj način širimo ideju prijateljstva i tolerancije, jer su naši članovi djeca različitih nacionalnosti”, kaže Ismar Porić, predsjednik pomenutog udruženja.

Učesnici koncerta su u tokom zajedničkog nastupa izveli najljepše tradicionalne pjesme iz regiona, klasičnu muziku i hitove domaće i svjetske pop-rok scene. Inače, djeca iz “Kuće dobrih tonova” su u Bosni i Hercegovini, ali i regionu, prepoznatljiva po javnim nastupima i koncertima, a u proteklim godinama održali su niz nastupa širom BiH i regije, te osvojili niz domaćih i međunarodnih nagrada.

Svojim primjerom nastoje poslati poruku da je u manjim sredinama moguće napraviti sadržaje koji pozivaju na pozitivne promjene u zajednici, ali i poslati univerzalne poruke povjerenja, razumijevanja i odgovornosti za bolju i ljepšu budućnost.

“Kuća dobrih tonova” djeluje već punih dvanaest godina i najbolji su primjer kako se muzikom, kulturom i obrazovanjem grade porušeni mostovi, sklapaju nova prijateljstva i stiču neraskidive veze širom Bosne i Hercegovine, Evrope i svijeta kako samo djeca to mogu, iskreno i bez rezerve.

“Osnovani smo na načelima multietničnosti i naša misija je da djeci i mladima u regiji Srebrenica, ali šire ponudimo umjetničke, kulturne, zabavne i edukativne sadržaje koji su u skladu s njihovim uzrastom i vremenom u kojem žive. Naši projekti su inovativni i kreiramo ih skupa sa stručnjacima iz različitih oblasti, od obrazovanja do kulture, što u konačnici ostavlja pozitivan utjecaj na zajednicu u kojoj djelujemo”, ističe Porić. Koncert je protekao u odličnoj atmosferi i sjajnom muzičkom nastupu koji je zabavio i oduševio sve prisutne, a repertoar je bio prilagođen svim generacijama.

KOMENTARI