instant fap
NaslovnicaLokalne temeUSK

“Krajiško ljeto” LT Cazin najbolji projekat u 2015. godini

“Krajiško ljeto” LT Cazin najbolji projekat u 2015. godini

Fondacija Schüler Helfen Leben (SHL) u periodu 30.11-1.12.2015. godine organizirala je SHL event – „100 mladih 100 ideja“ u Sarajevu. Cilj je uključiti mlade direktno u procese odlučivanja unutar SHL-a, a učesnici su bili aktivisti iz više od 40 bh. gradova.

Nedovoljno programa za biznis ideje mladih, loša mobilnost, niska svijest o neformalnoj edukaciji, odsustvo omladinskog aktivizma i nizak stepena učešća u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou ključni su problemi koji su definirani na ovoj dvodnevnoj konferenciji. Mladi su kroz intenzivan rad ponudili ideje za projekte i programe koji bi doprinijeli razvoju omladinskog aktivizma.

Projekat “Krajiško ljeto” Lokalnog tima Cazin u konkurenciji od 50 podržanih projekata izabran je za najbolji u 2015. godini. „Krajiško ljeto“ je ostvarilo pobjedu u konkurenciji sa projektima “Reci šta te tišti” (Tuzla), “Povezanost u različitostima jučer, danas, sutra ” (Drvar), “Festival lokalnog aktivizma” (Kiseljak, Užice), “Prvi festival omladinskog pozorišta” (Kotor Varoš), “Street Arts Fest (Mostar). Projekat će biti finansiran i naredne godine iz Fonda za omladinski angažman.

Cazin.NET

KOMENTARI